AktualityMLB

14.12.2017: Novinky z MLB

Třetí den Winter meetings byl asi nejakčnější a nabídl nám další várku nových podpisů a trejdů. A že je dnes o čem psát.

Piscotty na cestě do do Oaklandu?

Athletics dle zámořských novinářů získali do svých řad zvučnou posilu. Ze St. Louis totiž přivedli vnějšího Stephena Piscottyho. Opačným směrem putují dva hráči z farmy. Dle novinářky Susan Slosserové však obchod ještě není uzavřen, ale vše je zdá se na dobré cestě, aby výměna proběhla.

Ozuna míří do St. Louis

Že se Marlins zbyvují svých nejlepších hráčů již není žádné tajemství. Po odchodu Stantona, Dee Gordona si můžeme odškrtnout další jméno – Marcell Ozuna. Marlins ze St. Louis získají čtveřici mladíků – tři nadhazovače Sandy Alcantara, Zac Gallen a Daniel Castano –  a vnějšího polaře Magneurisa Sierru. Dle hlasů z Miami by tak Christian Yelich již neměl být k mání a zůstane i nadále členem Marlins.

Joe Smith podepsal s Astros

Obhájce titulu Houston Astros získali na trhu s volnými hráči nadhazovače Joe Smitha. Smith s Astros podepsal dvouletou smlouvu a v týmu bude mít místo v bullpenu. Houston v něm získal velmi konzistentního hráče, když Smithova ERA v žídné sezoně nepřekročila hranici 3.83. 

Ian Kinsler novou posilou Angels

Los Angeles Angels jsou letos na přestupovém trhu hodně vidět. Po podpisu smlouvy s Shohei Ohtanim přivádí do týmu další zvučné jméno. Z Detroitu přichází zkušený Ian Kinsler, jenž by měl hrát na druhé metě. Opačným směrem Angels poslali nadhazovače Wilkela Hernandeze and vnějšího polaře Troye Montgomeryho.

Mets posílí Swarzak

Anthony Swarzak ve své deváté sezoně v MLB obleče již dres šestého týmu. Tentokrát jeho služby získali New York Mets, s kterými podepsal dvouletou smlouvu na 14 milionů dolarů. U Swarzaka nastal v minulé sezoně velký progres v kvalitě nadhozů a z hráče, který patřil spíše k průměru se vyšvihl mezi nejlepší relievery. 

Psali jsme...  College Baseball: O'Rourke's Diablo Valley finally won

Mariners mají Nicasia

Seattle Mariners včera podepsali nadhazovače Juana Nicasia. Nicasio strávil loňskou sezonu v dresu Cardinals, kde nastupoval převážně na pozici relievera. V případě nutnosti s ním můžou Mariners počítat i na pozici startéra. Na této pozici totiž naskakoval několik let v dresu Colorada. V Seattlu by měl Nicasio strávit 2 roky během niž si přijde na 17 milionů dolarů.

Marlins propustili Volqueze

Miami Marlins propustilo nadhazovače Edinsona Volqueze. Tomu budou muset vyplatit milionů dolarů, které mu náležely dle platné smlouvy, ale uvolní se jim místo na základníčtyřicetičlenné soupisce týmu. Tah je to vcelku logický, protože Volquez se zranil v průběhu minulé sezony a koncem srpna absolvoval operaci lokte. Jeho návrat na hřiště nebude dřív než koncem příští sezony.  

McGee zůstane v Coloradu

Generální manažer Colorada se po skončení letošní sezony nechal slyšet, že jeho prioritou v offseason bude udržet a posílit bullpen.Zdá se, že jeho plány zatím vycházejí. Po podpisu Bryana Shawa včera podepsali také Jakea McGeeho. McGee s Rockies podepsla smlouvy na další tři roky. Navíc je podle zákulisních informací Colorado blízko k podepsání smlouvy s Gregem Hollandem. Bullpen Rockies by tak ve složení Ottavino, Shaw, McGee, Holland a Rusin budil respekt.

Vydrží Headley v Padres?

Včera jsme psali o přestupu Chase Headlyho z Yankees do Padres. Zdá se, že by se v kalifornském týmu nemusel dlouho zdržet. Padres se prý snaží tohoto veterána vyměnit a zájem již prý projevili Los Angeles Angels. Ti se snaží co nejvíce posílil vnitřní pole a akvizice v podobě Headleyho by dávala smysl.

Zůstane Hundley v Giants?

Catcher Nick Hundley, jenž je nyní volným hráčem, se nechal slyšet, že je velkým optimistou ohledně podepsání nové smlouvy se San Francisco Giants. Tuto zprávu neradi slyší čeští fanoušci, kteří doufají, že by se v organizaci do prvního týmu mohl prosadit Martin Červenka.

Psali jsme...  Japonsko zaznamenalo proti Evropě kombinovanou Perfect Game

Hartford zůstane farmou Rockies

Colorado Rockies a Hartford Yard Goats (ano čtete správně 🙂 ) prodloužili spolupráci až do roku . V Hartfordu dokázali vyřešit problémy se stavbou nového stadionu, na kterém již odehráli minulou sezonu a tak budou mít Rockies v následujích letech farmářský tým v AA Eastern League. V uplynulé sezoně v Hartfordu odehrál dva zápasy také Chad Bettis, který se tam rozehrával po operaci rakoviny a následné rekonvalescenci. 

 

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..