AktualityMLB

17.12.2017: Novinky z MLB

Hodně divoká byla sobota pro fanoušky MLB. Co se týká počty podpisů a výměn, tak jich moc nebylo, ale za to stály za to.

Velká výměna mezi Dodgers a Braves

Ještě včera jsem psal, že Dodgers v offseason nejsou příliš aktivní. A najednou přišla velká výměna s Braves. V rámci této výměny putuje do Los Angeles Matt Kemp. Opačným směrem hned čtveřice hráčů Adrian GonzalezScott KazmirBrandon McCarthy a Charlie Culberson. Na první pohled tato výměna nedává smysl, ale obě strany tím hodně získali. Los Angeles tím hodně snížili svůj platový strop a můžou se vyhnout placení tzv. "luxusní daně". Tu bude v příštím roce platit každý tým, který na platy hráčů vydá více než 197 milionů dolarů. A částka to není malá, protože tato daň čítá desítky procent z částky, která je nad zmíněný limit. Navíc se hned začalo mluvit o tom, že ani Matt Kemp se v Dodgers dlouho neohřeje a organizace jej okamžitě začala nabízet jiným celkům.

To samé platí také o Adrianu Gonzálezovi, jehož Braves okamžitě označili jako hráče k zařazení. Pro tohoto veterána to musí být o to těžší, že původně nechtěl zrušit svou no-trade klauzuli. Vedení Dodgers mu však naznačilo, že pokud tak neučiní, tak příští sezonu stráví vesměs na střídačce. Adrian ale nemusí smutnit, protože se již ozvaly hlasy, že by o něj mohli mít zájem v San Diegu, kde strávil 5 sezon.

Takže když si to shrneme. Braves získali trojici solidních hráčů (Gonzaleze nepočítejme) a zbavili se drahého Kempa. Dodgers si snížili výdaje na platy, vyhnou se placení daně za luxus a případně stále můžou podepsat šikovného nadhazovače. Ale tato výměna je důležitá i pro rok 2019. Po následující sezoně se totiž rozběhne velký boj o Bryce Harpera. Toho by velmi rádi získali Yankees, ale Dodgers by mu mohli eventuélně nabídnout zajímavější peníze. 

Psali jsme...  MLB: Ronel Blanco hodil první no-hitter letošní sezóny

Sabathia zůstane v New Yorku

Fanoušci Yankees mají opět o důvod víc k radosti. Klub totiž podepsal smlouvu s CC Sabathiou a v New Yorku bude působit minimálně ještě jednu sezonu. V jejimž průběhu si vydělá 10 milionů dolarů.

Cubs se zajímají o Darvishe

Japonský nadhazovač Yu Darvish je překvapivě ještě stále bez smlouvy na příští rok. Těžko říct, jestli mu uškodila nepovedená Světová série nebo Yu nespěchá s podpisem. Nyní se mezi vážné zájemce o jeho služby přihlásili také Cubs, kteří stále hledají nadhazovače. 

Brewers podepsali Gallarda

Nadhazovač Yovani Gallardo bude v příští sezoně oblékat dres Milwaukee Brewers. Ti si jeho služby pojistili na jeden rok. Finanční stránka kontraktu ještě není známa, ale jisté je, že Gallardo by měl mít místo mezi startéry. Uplynulá sezona v Seattlu byla pro Gallarda nejhorší v kariéře, když se jeho ERA vyšplhhala až na 5.72. Bude zajímavé sledovat, jak si povede v Milwaukee, které ho draftovalo v roce 2003 a v jehož týmu odehrál v MLB 214 zápasů s ERA 3.69.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..