AktualityMLB

28.12.2017: Novinky z MLB

Vánoční svátky jsou za námi a my se proto pojďme podívat, co se mezitím umlelo v nejlepší baseballové lize světa.

Duke odchází do Twins

Minnesota posiluje bullpen, když podepsala jednoletou smlouvu se zkušeným nadhazovačem Zachem Dukem. Zach v posledních dvou sezonách laboroval se zraněným loktem a proto stihl odházet pouze 41 směn. 

Hughes posilní Reds

Cincinnati Reds podepsalo dvouletý kontrakt s nadhazovačem Jaredem Hughesem. Reds v osobě Hughese získali příslib solidních výkonů. Jeho ERA se posledních čtyřech sezonách nepřeskočila hranici 3.03. V Cincinnati podepsali také minorlegauový kontrakt s  nadhazovačem Danielem Wrightem.

Buchanan do Arizony

Diamondbacks podepsali smlouvu s Jakem Buchananem. Tento pravoruký nadhazovač dostane šanci hlavně v nižších ligách a bude bojovat o místo v A-týmu.

MLB expanduje v Číně

Čínský trh je lákavý pro všechny sportovní asociace a nejinak je tomu i s MLB. Ta nyní podepsala desetileté partnerství s Beijing Enterprises Real-Estate Group Ltd. (dále BEREGL). Čínská skupina BEREGL by se měla postarat o výstavbu dvou desítech nových baseballových hřišť po celé republice. Dále by měla připravit zázemí pro mladé talentované žáky, kteří by při škole mohli rozvíjet baseballové dovednosti. 

MLB by měla do Číny vysílat své instruktory. Připomeňme si, že v minulosti již v Číně jako instruktoři působili Prince Fielder, Curtis Granderson, Mark Melancon, Jeremy Guthrie nebo Jim Lefebvre. Baseball je i díky tomu v Číně na vzestupu a již se hraje na osmdesáti univerzitách a vysokých školách. V posledním roce místní vláda postavila 40 nových objektů. Místní lidé navíc můžou sledovat zápasy MLB na volně dostupné China Education Television. Velkou oblibu si mezi čínskou mládeží získal také baseballový seriál "Boy Hood", jenž zaznamenal již přes 5 miliard shlédnutí na internetu. Zdá se, že v nejlidnatější zemi světa je baseball na vzestupu.

Psali jsme...  MLB: Blake Snell podepsal se San Fracisco Giants

Trailer k seriálu Boyhood

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..