AktualityMLB

Stanton bude Yankee

Po Ohtanim druhý nejsledovanější přestup přinesl další překvapení. Giancarlo Stanto se navzdory všem předpokladům stěhuje do New Yorku.

Včera jsme psali, že Stanton dal Marlins na stůl jména čtyř klubů, kam je ochoten přestoupit. A mezi nimi se objevili také newyorští Yankees. A právě v jejich dresu nakonec Giancarla uvidíme.

Tato zpráva způsobila doslova šok mezi novináři v severní Americe a mnozí se zpočátku zdráhali této novince uvěřit. Nakonec se začali odhalovat podrobnosti trejdu a nyní je jasné, že Marlins posílají do New Yorku Stantona a budou se podílet 30 miliony na jeho zbývajícím kontraktu, jenž činí 295 milionů dolarů. Opačným směrem poputuje Starlin Castro a dva velice nadějní mladíci  Jorge Guzman a Jose Devers. 

Yankees tak budou mít neskutečnou sílu na pálce, když jen dvojice Stanton-Judge v minulé sezoně odpálila 115 homerunů. V USA se dokonce začíná mluvit o tom, že Yankees mají novou Murderers' Row. Ta původní z roku 1927 bla plná skvělých jmen: Earle Combs, Mark Koenig, Babe Ruth, Lou Gehrig, Bob Meusel, a Tony Lazzeri. Ta nynější by čítala tyto pálkaře: Giancarlo Stanton, Greg Bird, Aaron Judge, Gary Sanchez a Didi Gregorius. Pokud by se navíc povedlo po příští sezoně podepsat Bryce Harpera, o kterého majitelé hodně stojí, tak budou mít Yankees neskutečnou sílu.

Na druhou stranu se z tábora fanoušků Marlins ozývají nespokojené reakce s kroky Dereka Jetera. Vždyť z týmu v průběhu pár dní odešli dva skvělí hráči – Stanton a Dee Gordon. Miami tak hodně ztratilo na síle a novináři a fandové se ptají, jak bude následující sezona v podání tohoto klubu z Floridy vypadat. Vše nakonec ukáže až čas, ale přestup Stantona je rozhodně jeden z nejzajímavějších za několik posledních let v MLB. 

Foto By Arturo Pardavila III on Flickr [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..