AktualityMLB

21.2.2018: Novinky z MLB

Je to tady! Pro všechny týmy Major League oficiálně začal Spring Training a pro baseballové nadšence končí období zimního spánku. Pojďme se proto podívat, co významné se v posledních dnech v MLB událo.

Martinez do Red Sox

Velmi dlouho se čekalo, s kým autor pětačtyřiceti homeurnů z minulé sezony podepíše smlouvu. Nyní je jasné, že novým domovským stadionem J.D. Martineze bude Fenway Park. S Red Sox podepsal pětiletou smlouvu na 110 milionů dolarů.

Hosmer patří Padres

Také na podpis Erica Hosmera se čekalo velmi dlouho. Nakonec si jeho služby zajistilo San Diego, kde by měl působit osm let a vydělá si 144 milionů dolarů. Zdá se, že před začátkem sezony začínají být majitelé v nabízených částkách o něco štědřejší.

Nová pravidla

Velmi bedlivě čekali fanoušci i hráči na zveřejnění nových úprav pravidel pro nadcházející sezonu. Snad nejvíce se čekalo, jestli MLB zavede tzv. Pitch clock, který by určil maximální čas pro nadhazovače mezi jednotlivými nadhozy. Nakonec jsme se jeho aplikace do pravidel nedočkali. I tak však MLB podnikla několik kroků k plánopanému zrýchlení hry. Těmi nejvýznamnějšími je omezení počtu návštěv trenéra na kopci v zápase a také zkrácení přestávek mezi jednotlivými směnami. Pro nás sledující zápasy na MLB.TV to má za následek, že komerční přestávky budou o pár sekund kratší.

Další kubánská naděje pro MLB

Po oteplení vztahů mezi USA a Kubou již není pro kubánské hráče takový problém, aby se dostali přes moře a zahráli si v MLB. Jedním z těchto velkých nadějí, která míří do ligy je jednadvacetiletý Julio Pablo Martinez. Jako nejvážnější kandidáti na podpis smlouvy s tímto kubánským talentovaným hráčem se spomínají New York Yankees, Miami Marlins nebo Texas Rangers. Kdo nakonec zvítězí v této loterii bude jasné po šestém březnu, kdy může Martinez podepsat smlouvu s některou organizací.

Psali jsme...  MLB: Blake Snell podepsal se San Fracisco Giants

Odorizzi do Twins

Dlouho se spekulovalo o tom, že Rays vymění některého ze svých nadhazovačů. Nejvíce se skloňovalo jméno Chrise Archera. Nakonec je vše jinak a z Tampy Bay se stěhuje Jake Odorizzi, jehož Rays posílají do Minnesoty. Opačným směrem putuje talentovaný Jermain Palacios.

Cashner patří Orioles

Soupiska Baltimoru nevypadá před nadcházející sezonou příliš silně a proto fanoušci Orioles s povděkem přivítali zprávu, že klub podepsal nadhazovače Andrew Cashnera. Ten s týmem podepsla dvouletý kontrakt na 15 milionů dolarů.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..