AktualityČesko

Arrows chtějí hrát hezký baseball

Foto FB Arrows Ostrava
Před novou extraligovou sezonou v Ostravě řeší, jak nahradit minuloroční zahraniční opory. S nimi nebo i bez nich budou Arrows i nadále nepříjemným soupeřem.

Cameron Russ, Devon Ramirez a hlavně Joe Goodman patřili mezi stabilní hráče ostravské sestavy v minulé sezoně. Letos se však na severu Moravy nemůžou spoléhat na jejich služby a manažer týmu Boris Bokaj musí hledat nové posily. "Momentálně se snažíme najít náhradu za tyto hráče v zahraničí, ale zatím žádné jednání není ukončené a nemůžu tak potvrdit jakékoliv jméno," řekl na náš dotaz ostravský lodivod.

Citelná bude hlavně ztráta Goodmana, který v minulé sezoně vyházel Arrows 12 výher v základní části, čímž stanovil nový rekord extraligy. Letos již Joe bude působit v USA jako asistent trenéra na Marshalltown Community College. Na druhou stranu mají v Ostravě mnoho mladých talentovaných hráčů, kteří čekají na větší herní vytížení. "Letos se budeme snažit do týmu zapracovat co nejvíce také naše mladé hráče," potvrzuje Boris Bokaj.

I kdyby se Arrows nepovedlo přivést zahraniční hráče (což se asi nestane), tak je neradno podceňovat. Parta kolem Borise Bokaje je plná talentovaných baseballistů a zlepšuje se každým rokem. Mladé hráče navíc táhnou zkušení borci jako Jakub Malík nebo rekordman v počtu extraligových hitů Aleš Navrátil. O tabulkových cílech zatím ostravský hrající trenér nechtěl mluvit. "Našim hlavním cílem je hlavně hrát pěkný a atraktivní baseball," glosoval Boris Bokaj.

V Ostravě v minulých sezonách dokázali v minulých sezonách do ochozů přilákat mnoho fanoušků a hodlají v tom pokračovat i letos. To potvrzuje i prezident klubu Radim Kepák. "I letos chystáme mnoho zajímavých akcí, které by měly přilákat velké množství lidí. V nejbližší době je fanouškům a lidem v Ostravě představíme," dodal pro náš server prezident klubu.

Psali jsme...  EXL: Na Hlubokou míří Kanaďan Mike Fitzsimmons

Ostravští letos obhajují stříbro z minulé sezony a navíc budou reprezentovat Českou republiku v poháru CEB. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..