AktualityOstatní

Caribbean Series: Obhájci titulu postoupili do finále

V noci ze středy na čtvrtek se rozhodlo o postupujících do finále turnaje Caribbean Series. V něm si zahrají Portoričané, kteří obhajují titul. Vyzyvatelem bude Dominikánská republika, která by ráda získala dvacátý triumf.

Venezuela – Portoriko  5-6

V úvodní smeifinále to dlouho vypadalo na postup Venezuely. Ta se dostala do vedení, které postupně navýšila až na 4-0. V šesté směně však Portoričané dokázali naplnit všechny mety a Anthony Garciá pak grandslam homerunem vyrovnal stav utkání.

 

 

Venzuela sice v sedmé směně opět o jeden bod oskočila, ale v osmé se Portoriko dvěma doběhy definitivně překlopilo utkání na svou stranu. Pro rozhodující bod doběhl Jesmuel Valentin, jenž předvedl velmi dobou a agresivní hru na metách. Portoriko tak podruhé v řadě postoupilo do finále Caribbean Series a může obhájit loňské prvenství.

Kuba – Dominikánská republika  4-7

Toto semifinále mělo jasného favorita v podobě kubánského celku. Ten opět přivedl velmi silný tým, který si dával nejvyšší cíle. A velmi dlouho to také vypadalo na jejich postup. Kuba se již ve druhé směně dostala do vedení 3-0 a soupeř se dlouho nedokázal vůbec prosadit. První body tak Dominikánská republika zaznamenala až v šesté směně. Rozhodující moment pak přišel v sedmé směně, kdy Kubánci soupeři i díky chybám v obraně povolili tři doběhy. Na to již Kubánci nedokázali patřičně odpovědět a dominikánký mistr se tak mohl těšit z postupu do finále. Pokud by se jim povedlo zvítězit, tak by to pro Dominikánce byl dvojnásobný úspěch. Nejenže by se stali první zemí, která získala 20 titulů, ale pro samotný klub Águilas Cibaeñas by to byl šestý triumf, čímž by se v historickém pořadí týmů osamostatnili na druhém místě.

Psali jsme...  College Baseball: Padyšák má první start a výhru. Pospíšil se 3 RBI v utkání

Video: Obrat zápasu v sedmé směně

 

 

 

Finálové utkání je naplánované na noc z čtvrtka na pátek od 03:00.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..