AktualityMLB

MLB míří do Portorika

Již v úterý a ve středu se odehrají dva zápasy mezi Indians a Twins Major League v Portoriku. Obě utkání se odehrají na historickém  Hiram Bithorn Stadium v San Juanu.

Ještě před půl rokem bylo Portoriko ochromené následky hurikánu Maria. Situace na tomto karibském ostrově stále není ideální, ale právě zápasy Major League přinesou místním trochu radosti a hlavně kýžený kapitál díky sportovnímu turismu.

Celou sérii otevře slavnostním nadhozem Carlos Beltrán, který ukončil kariéru po konci minulé sezony. V rozhovorech pro média Beltrán vyjádřil potěšení, že se opět připomene těžká situace lidí na ostrově. Stejná slova zvolil také Carlos Correa. “Stále jsou tady tisíce lidí, kteří nic nemají,” řekl Correa. “Bez domova. Bez střechy nad hlavou. Bez elektřiny. Bez jídla. Bez vody. A stále potřebují pomoc.” Samozřejmě, dva zápasy jejich situaci nezlepší, ale díky nim se alespoň na chvíli začne mluvit o tom, že v Portoriku se situace stále nevrátila k normálu.

Pro ostrov to ale není první setkání s MLB. Snad nejdelší spojenectví zažil v roce 2003 a 2004, kdy Montreal Expos odehráli na stejném stadionu každý rok 23 domácích utkání. Také samotný název stadionu je připomínkou na nadhazovače Hirama Bithorna, který byl prvním Portoričanem, jenž nastoupil v MLB.  V Chicagu Cubs a White Sox naskočil v letech 1942 – 1947 do sto pěti zápasů. Do dnešního dne jej následovalo dalších 261 baseballistů, z nichž někteří se do historie soutěže zapsali velkými písmeny. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Američan Alec Lemmon se vrací do Hluboké

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..