Česko

Nejdelší zápas extraligové historie

V pátek 7.4. se odehrálo utkání mezi Arrows Ostrava a Kotlářkou Praha, které trvalo 4 hodiny a 21 minut. Ačkoliv jsem předpokládal, že byl vytvořen nový rekord soutěže, tak tomu tak není.

 

Za nové informace ohledně nejdelšího utkání vděčím fanouškům našeho prjektu, kteří nás upozornili na jiný zápas odehraný ještě v roce 2003. V něm Blansko s Ostravou sehrálo duel na 15 směn, který dle dobových záznamů trval až 4 a půl hodiny. Samozřejmě přesnost výpočtu není ověřena, takže pokud bude jako nejdelší zápas uveden ten páteční, tak proti tomu nemůže nikdo nic namítat. Podívejme se tedy na oficiální zprávu klubu z Blanska.

Olympia Blansko – Arrows Ostrava 4 : 5 (15 in.)
V souboji dvou celků ze středu tabulky v sobotu vyhrál každý jednou. První zápas se hrál 4,5 hodiny a diváci viděli rekordních 15 inningů! Hosté se ujali vedení 4-1, které drželi až do 7. směny, kdy se domácím podařilo nejprve snížit na 3-4 a o směnu později srovnat na 4-4. Tento stav vydržel dalších “neskutečných” 7 směn. V utkání excelovali zejména nadhazovači, ale i polaři obou týmů předváděli přítomným divákům často akrobatické zákroky. Tolik chtěli oba celky vyhrát. V nadstavovaných směnách měli oba týmy několikrát běžce ve skórovacích pozicích, domácí Olympia měla dokonce v dohrávce 13. směny obsazenou 1-2 metu bez autů, ale ani z této šance Blansko nedokázalo získat kýžený bod. Byli to naopak hosté, kteří dokázali získat jediný a rozhodující doběh až v 15. směně . Za Olympii odházel celých 15 směn jediný nadhazovač Jiří Hrubý, ale ani jeho obdivuhodný výkon bohužel tentokrát na soupeře nestačil.

Rozhodně za zmíňku stojí také výkon Jiřího Hrubého. 15 odházených směn v jednom utkání je opravdu nadlidský počin. Každopádně naše pátrání po historických zápisech v české baseballové historii pokračuje a samozřejmě je naleznete také v našem Kalendáriu

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..