MLBOstatní

Jak to zatím vypadá s MLB v Londýně?

Protože se mně mnoho z vás ptá na podrobnosti ohledně MLB v Londýně, tak jsem se rozhodl septat vše, co zatím vím do jednoho článku. Mnoho informací není veřejných nebo jsou to odhady novinářů z Británie nebo USA. Ale jak se říká, na každém šprochu….

Lístky

Tento dotaz je snad nejčastější a tady jsme zatím opravdu odkázani na dohady. MLB zatím nesputila prodej lístku, ale pouze předregistraci. Důvodem může být, že si organizátoři dělají přehled o zájmu a dle toho nastaví také ceny lístků. Osobně bych doporučil se zaregistroval, pokud by prodej omezili pouze na předregistrované osoby. Samotné ceny jsou také velkou neznámou, ale samozřejmě čím vyšší zájem bude, tím víc to požene ceny lístků nahoru. Osobně si dovolím říct, že lístek nepůjde pod 20 liber (cca. 590,- Kč)na nejhorší místa. 
V Británii proběhlo několik online průzkumů, kolik by lidé byli ochotni zaplatit za vstupneky na jednotlivá místa. Za místa ve vnějším poli by většina lidí byla ochotna zaplatit 10-40 liber. Za místa kolem čár (1. a 3. meta) by pres 60% hlasujících zaplatilo 10-40 liber. 24% lidí by bylo ochotno zaplatit 41-55 liber. Za lístky za domácí metu by hlasující zaplatili více než 70 liber. 

Čas zápasu

Tady myslím nemusíme daleko od pravdy, když budeme předpokládat začátek utkání kolem šesté nebo spíše sedmé večer. Tento čas bude schůdný také pro fanoušky za mořem. 

Počasí

to je velké dilema, protože Anglie je známá svým deštivým počasím. Navíc London Stadium nedisponuje zatahovací střechou. Sám komisař Manfred se nechal slyšet, že se bude modlit za dobré počasí. Novináři v Británii si však všimli, že zmíněné datum slibuje dobré počasí a možná i proto MLB zvolila tento termín. Za posledních deset let totiž v Londýně v těchto dnech nepršelo:

  • 2017 – bez deště, 18°C
  • 2016 – bez deště,  17°C
  • 2015 – bez deště, 22°C
  • 2014 –  bez deště, 19°C
  • 2013 – bez deště, 15°C
  • 2012 – bez deště,  18°C
  • 2011 – bez deště,  19°C
  • 2010 – bez deště,  22°C
  • 2009 – bez deště,  21°C
  • 2008 – bez deště,  18°C
Psali jsme...  EXL: Hluboká představila letošní posily

Hřiště

Zajímavé také bude, jak bude vypadat samotné hřiště. Hlavně co se týká rozměrů. Někteří fanoušci si již dali námahu, aby vytvořili své návrhy, které by odpovídali standardům MLB.

Každopádně se dá předpokládat, že vzniknou velké plochy ve foul ballu. Sám jsem zvědavý, jak si s tím MLB poradí.

Do samotného zápasu je ještě daleko a my pro vás situaci i nadále bedlivě sledujeme a aktuální informace vám přineseme na našich stránkách nebo sociáolních profilech.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..