AktualityČeskoNázory

Komentář: Dotáhne to Ostrava k titulu?

Ani jsme se nenadáli a máme za sebou první tři zápasy letošní Czech series, která nabízí velmi zajímavý průběh. Blíže k titulu nyní mají ostravští hráči, kterým chybí jediná výhra k zisku prvního titulu. 

Možná jen největší fanoušci Arrows věřili tomu, že po dvou zápasech budou baseballisté Ostravy ve vedení 2-0. Draci tak mají ve zbytku série nůž na krku a pokud chtějí získat titul číslo 22, tak již nesmí zaváhat. Jaké jsou ale jejich šance?

Pokud se podíváme do historie finálových sérií v české extralize od roku 1999, tak nenajdeme tým, který by dokázal otočit sérii, když prohrával 0-2 na zápasy. A to ani v době, kdy se ještě finále hrálo na 4 vítězné duely. V tomto případě je historie vůči obhájcům titulu nemilosrdná.

Fanoušci Draků se však můžou utěšovat tím, že ztrátu 1-2 se povedlo otočit ve finále několikrát. Dvakrát právě Drakům (2016 a 2014) a jednou Draci takto dobře rozjetou sérii ztratili – v roce 2015 s Kotlářkou. V Brně tak doufají, že jim sudé roky přejí. 

Pro Ostravu nyní bude důležité, jak je na tom zdravotně Terrell Joyce, který nedohrál třetí utkání kvůli zranění. Pokud by nemohl zasáhnout do zbytku série, tak by to bylo pro Arrows velmi nepříjemné. Americký sniper se totiž ve finále dokázal zbavit “dračího komplexu” a byl to on, kdo v prvních dvou utkáních zavelel k útoku a má nejvíce stažených bodů ze všech pálkařů.

Krátce

  • Arrows se můžou spolehnout na Jakuba Vojáka, který ukazuje své letité zkušenosti a dostal se na metu v polovině případů.
  • Zajímavé je, že jsme ve třech finálových duelech viděli pouze jeden homerun. Přitom v zápasech nebyla nouze o tvrdé odpaly, ale ty mnohdy končily ve warning tracku. 
  • Pokud by Draci zvítězili ve čtvrtém utkání, tak bychom byli popáté svědky pátého rozhodujícího zápasu ve finále extraligy.
  • Uvidíme v pátek další souboj zahraničních startérů – Burkholder vs. Hussey? 
  • Pro lepší historický přehled jsem vytvořil novou stránku o Czech series na Wikipedii.
Psali jsme...  Hráče MLB možná uvidíme na Olympiádě v Los Angeles

Ať již dopadne letošní finále jakkoliv, tak určitě uvidíme další várku skvělého baseballu. Věřím, že první titul v historii Arrows by v Ostravě spustil obrovskou vlnu euforie. Proti Drakům to však budou mít i navzdory vedení v sérii nesmírně těžké. 

Bonus

Parádní zákrok Petra Minaříka nás oslovil ze všech akcí letošního finále nejvíce. 

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený ⚾️Milujeme Baseball⚾️ (@milujemebaseball),


 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..