ČeskoNázory

Před Czech series 2018

Již v pátek začíná vrchol české extraligové sezony – finále nebo také Czech series. A po roce se v něm opět utkají Draci a Arrows. Co od této série očekávat? A koho tipujeme na zisk titulu?

Kdybychom měli vycházet z tipů fanoušků v naši STR Tipovačce, tak prakticky není co řešit. Více než dvě třetiny (v době psaní článku) totiž věřila ve výhru obhájce titulu. Budou to tedy mít Draci tak jednoduché?

V prospěch brněnského celku mluví letošní vzájemná bilance, která je 6-1 s celkovým skóre 47-17. Zatím co před loňskou finálovou sérii byla bilance mnohem vyrovnanější (4-3). Ačkoliv jsou Arrows statisticky nejlepším celkem na pálce, tak proti Drakům se jim v tomto roce nedaří, když mají úspěšnost 0.204. To Draci se můžou pochlubit mnohem lepším výsledkem 0.325. 

Na této vlně se veze také nejlepší pálkař letošní sezony Terrell Joyce. Ten v sedmi utkáních proti Drakům zaznamenal pouze 4 hity a na severu Moravy doufají, že se mu to povede zlomit právě ve finále. V brněnském celku naopak proti Arrows exceloval Dondrei Hubbard, jenž v týmu nahradil právě zmíněného Joyce. Jeho pálkařský průměr ve vzájemných utkáních je 0.536. 

Možná nejdůležitějším faktorem letošní finálové série budou nadhazovači. A tady by měli mít navrch Draci, kteří mají v Top 5 extraligy (nadhazovači s min. 20 IP) hned 4 hráče. Z nich však musíme škrtnout Wesa Roemera, s nímž se brněnský tým rozešel ještě před nadstavbovou částí sezony. Pokud by byl i nadále členem brněnského celku, tak bych vůbec nepochyboval o vítězství Draků v celé sérii. Jeho absence však dává Arrows šanci, aby svého soupeře porazili. 

Predikce: Draci zvítězí – 3:1 na zápasy

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..