AktualityMLB

Dodgers postupují do Světové série

Los Angeles Dodgers zvládli lépe sedmé utkání finálové série National League a postupují do Světové série.

NLCS 7/2018123456789RHE
Los Angeles Dodgers0200030005100
Milwaukee Brewers100000000170

Dle předpokladů poslali manažeři na kopec Jhoulyse Chacina a Walkera Buehlera. A byl to hostující Buehler, jenž jako první povolil změnu skóre, když jeho nadhoz poslal až za plot Christian Yelich.

Jenže ve druhé směně Cody Bellinger pálí dvoubodový homerun a Dodgers jdou do vedení.

Domácí po této směně stahují z kopce Chacina a do hry posílají bullpen. V páté směně podobně reaguje manažer Dodgers a utkání slibuje zajímavý průběh. A že se opět bylo na co dívat. Christian Yelich přivítal Uriase na kopci dalekým odpalem, který však parádně zachytil Chris Taylor a udržel tak vedení Dodgers.

O tomto zákroku se bude mluvit jako o takzvaném “Gamechanger”. Tento moment dostal hostující hráče na koně a v šesté směně vyvinuli velký tlak na domácí nadhazovače. Vše vyvrcholilo tříbodovým homerunem Yasiela Puiga.

Dodgers pak poslali do hry také Claytona Kershawa, jenž dostal za úkol zavřít utkání v deváté směně. Ten duel pohodlně uzavřel a poslal Dodgers druhý rok v řadě do Světové série.

Pro Dodgers to bude již dvacátá účast ve Světové sérii, čímž se dostali na 2. místo v historickém pořadí spolu s Giants. Obě organizace dohromady nastoupili do stejného počtu Světových sérií jako první New York Yankees. Fanoušci Milwaukee Brewers se nedočkají ani letos a jejich čekání na první titul v  klubové historii se natáhne minimálně o další rok-.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..