AktualityMLB

NLCS: Brewers si vynutili sedmý zápas

Před šestým utkáním finále National League měli Brewers nůž na krku a pokud si chtěli zachovat naději na postup do Světové série, tak museli zvítězit. To se jim nakonec povedlo a tato série nabídne maximum možných zápasů.

NLCS 6/2018123456789RHE
Los Angeles Dodgers100010000250
Milwaukee Brewers41000011×7110

Dodgers přitom vstoupili do utkání výborně, když David Freese jako první pálkař lineupu odpálil míč až do ochozů. Zajímavá situace nastala, kdž o chvíli později šel za hlasitého bučení na pálku Manny Machado. Toho Wade Miley poslal z boxu se strikeoutem a v tu chvíli domácí fanoušci slavili skoro sejně, jako kdyby postoupili do Světové série.  V dohrávce směny pak domácí pálka doslova explodovala. Při dvou outech Brewers doběhli pro čtyři body a postavili si solidní základ pro třetí výhru v sérii.

 

Domácí manažer trochu netradičně poslal již v páté směně na kopec Coreyho Knebela, jenž nastupuje na kopec obvykle v později. I proto jsme jej mohli poprvé v jeho kariéře vidět i na pálce. 

V noci ze soboty na neděli se můžeme těšit na rozhodující sedmý zápas. Historické statistiky mluví ve prospěch domácích týmů, takže pokud by Brewers zvítězili, tak získají první titul šampióna National League v klubové historii. A podruhé v historii klubu by postoupili do Světové série. Předtím se jim to povedlo v roce 1982, kdy byla organizace součástí American League. 

V sedmém utkání bychom na kopci měli vidět Jhoulyse Chacína v dresu Brewers a na druhé straně Walkera Buehlera. Buehler se tak stane třetím nováčkem historie Dodgers, který nastoupil do utkání v němž jde o všechno. V roce 1952 Joe Black startoval v sedmém utkání Světové série, v němž Dodgers podlehli Yankees 2-4. V roce 1981 dovedl Fernando Valenzuela Los Angeles k postupu do Světové série (to se ještě hrálo na 3 vítězné zápasy).

Psali jsme...  MLB: Adam Macko odehrál první zápas za Toronto Blue Jays

Statistiky utkání

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..