AktualityMLB

Playoff MLB: 5.10.

Hned čtyři zápasy playoff MLB si mohli nespavci užít v noci na sobotu a rozhodně se bylo na co dívat.

Astros – Indians 7-2

 
 
Dlouho to byl souboj nadhazovačů, Justina Verlandera na straně domácích a Coreyho Clubera na straně Clevelandu. Vyrovnaný stav tak poprvé změnil až dvoubodový homerun Alexe Bregmana. Domácí nakonec dokázali poslat za plot až 4 odpaly a i díky tomu se radují z výhry a dobrého vstupu do série.
 

Brewers – Rockies 4-0

Rockies v předešlých třech zápasech zaznamenali pouze 6 doběhů a pokud chtěli pomýšlet na vyrovnání sérii, museli na pálce zabrat. Jenže to se jim vůbec nepovedlo a poprvé v historii klubu nezaznamenali v zápase playoff ani jeden bod. Brewers si tak dokráčeli pro další výhru a v dalším zápase můžou slavit postup. Jenže série se stěhuje na Coors Field, kde jsou Rockies mnohem silnější, než mimo něj.
 

Red Sox – Yankees 5-4

 
 
Snad nejočekávanější duel dnešní noci nabídla American League. A utkání dvou tradičních rivalů rozhodně nezklamalo.
Fanoušci obou celků na vzájemnou souboj v playoff čekali od roku 2004, tedy roku, kdy Red Sox prolomili kletbu a získali po letech titul. Zápas bychom mohli rozdělit do dvou polovin. V té první měli navrch domácí hráči, kteří se zásluhou tříbodového homerunu J.D. Martineze ujali vedení. Ve třetí směně navíc zvýšili na 5-0 a zdálo se, že mají utkání ve svých rukou. chris Sale házel parádně a Yankees moc do tlaku nepouštěl. To se změnilo až v šesté směně, kdy se do hry dostal bullpen Red Sox a Yankees začali dotahovat. Nakonec však stihli do konce utkání přidat pouze 4 doběhy, což na vyrovnání nestačilo.
 

Dodgers – Braves 3-0

 
 
Dodgers trochu překvapivě poslali Claytona Kershawa na kopec až ve druhém utkání. Ten opět ukázal, že to v playoff umí a pálkaře Braves k ničemu nepouštěl. Za osm směn jim povolil pouze 2 hity. Zajímavostí je, že si Kershaw připsal pouze 3 strikeouty. Dodgers v zápase také moc neexcelovali na pálce a zaznamenali pouze 5 hitů. Dva z těchto odpalů však letěli mezi diváky a stačily na stažení tří doběhů. Dodgers tak chybí jediný krok od postupu do finále National League.
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..