AktualityOstatní

První finále Japan Series skončilo remízou

V den, kdy se hrálo rekordní finále Světové série v USA, se v Japonsku rozehrála také finálová série NPB. A první duel svého vítěze nepoznal.

V utkání Hirošima Carp a Fukuoka SoftBank Hawks se nakonec zrodila remíza 2-2 po dvanácti směnách. V Japan series totiž dle pravidel musí být vítěz znám po dvanácté směně. V sérii hrané na 4 vítězné zápasy tak může nastat situace, že bude přidán doplňující osmý zápas nebo i více. Což je pro fanoušky v Evropě trochu nezvyklé.

V samotném úvodu utkání šli do vedení hráči Hirošimy zásluhou homerunu Ryosuke Kikuchiho a RBI singlu Ryuhei Matsuyamy. Jenže Fukuoka dokázala vyrovnat dvěma doběhy v páté směně, kdy si RBI hit připsal i nám známý Kubánec Alfredo Despaigne. To však bylo z obou stran vše a po prvním duelu je Japan Series stále vyrovnaná.

I tento zápas se, stejně jako utkání Dodgers a Red Sox, dost natáhl. Utkání skončilo po 4 hodinách a 38 minutách a sledovalo jej přes 30 tisíc fanoušků na Mazda Stadium. Bůhví, jestli by se i v Japonsku nedočkali sedmihodinového zápasu, pokud by tam platili pravidla obdobná MLB. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  College Baseball: Padyšák zpátky ve hře. Pospíšil má první homeruny

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..