AktualityMLB

Red Sox mají navrch. Walk-off Dodgers ve vyrovnaném duelu

Dnešní noc nabídla další zápase nejlepších celků American i National League. A opět se bylo na co dívat.


ALCS 3123456789RHE
Boston Red Sox200001050890
Houston Astros100010000270

Jako první se rozehrálo utkání finálové série American League, která se přestěhovala do Texasu. Domácí byli určitě nabuzeni jednou výhrou z Fenway Parku a doma chtěli svému soupeři odskočit. Jenže jejich plány hned v první směně zchladili pálkaři Bostonu, kteří doběhli pro 2 body. Astros sice v dohrávce snížili na rozdíl bodu, ale pak začali úřadovat nadhazovači. Jak Nathan Eovaldi, tak také Dallas Keuchel moc šancí soupeřům nedávali.

O výsledku tak rozhodly výkony relieverů. V osmé směně šel na kopec v dresu Houstonu Mexičan Roberto Osuna a ten doslova vyhořel. Hosté proti němu stáhli 5 bodů a rozhodli o svém vítězství. Velkou měrou se na tom podílel Jackie Bradley Jr., jenž odpálil grand slam homerun. Red Sox tak po třech utkáních vedou 2-1 a dnes v noci můžou Astros výrazněji odskočit.


Final12345678910111213RHE
Milwaukee Brewers0000100000000180
Los Angeles Dodgers1000000000001270

Kdo usedal ve tři ráno ke sledování čtvrtého utkání finále National League, tak asi nečekal, že utkání skončí v čase, kdy už slunce bude vysoko na obloze. K vidění byl totiž parádní souboj nadhazovačů, emoce, parádní zákroky v obraně a vše zakončil walk-off ve třinácté směně.

Nejlepší momenty jsou k vidění v přiloženém videu, ale rozhodně stojí za zmínku 32 strikeoutů, které nadhazovači obou celků rozdali. Obě mužstva se o ně podělily skoro rovnoměrně (Dodgers 17 – 15 Brewers). Bohužel hodně zklamal Manny Machado, jenž si neodpustil nesportovní moment na první metě, kdy trochu zbytečně atakoval Jesuse Aguilara, což nakonec vyústilo v to, že se na hřišti objevili obě lavičky. 

Psali jsme...  MLB: Athletics budou příští tři roky hrát v Sacramentu

Vyrovnaný zápas tak ukončil  až ve třinácté směně walk-off singlem Cody Bellinger. Ten se v utkání předvedl také fantastickým zákrokem v pravém poli a byl jedním z rozhodujících faktorů výhry Dodgers. Dnes v noci se tak můžeme těšit na další fantastický souboj, protože vítěz bude jen krok od postupu do Světové série.


Dnešní program MLB:
23:05  Dodgers – Brewers
02:39  Astros – Red Sox
 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..