MLB

TOP 5 na co se zaměřit v offseason MLB

Hned s posledním outem Světové série začala offseason. Pojďme se podívat, na co se máte zaměřit letos?

Clayton Kershaw

¨
Embed from Getty Images

Clayton má před sebou ještě 2 roky kontraktu s Dodgers, v niž si přijde na 65 milionů dolarů. Po této sezoně však hráč může využít takzvanou Out-clausule (výstupní klauzule) a stát se volným hráčem. Těžko říct, jestli toho Clayton využije. Jenže jeho výkony již nejsou to, co bývalo před třemi lety a mnozí experti počítají s tím, že se jej Dodgers pokusí vyměnit. Velký zájem by mohli mít v Texasu, odkud Clayton pochází. Navíc Rangers zoufale potřebují zlepšit svou rotaci, mají finance a Clayton by rozhodně nebyl rizikem. Navzdory vysokému platu.

Startující nadhazovači

V moderním pojetí baseballu již cena startujících nadhazovačů není tak vysoká a už asi nemůžeme očekávat mnoho nadprůměrně vyswokých kontraktů pro tyto hráče. Nathan Eovaldi však může být výjimkou. V letošním playoff v dresu Red Sox předváděl výborné výsledky a manažeři jej můžou využít jako startéra nebo relievera. Dalším volným startujícím nadhazovačem, o kterého bude rozhodně zájem, je Patrick Corbin, jenž nastupoval za Diamondbacks. Dalšími startéry, kteří budou bojovat o smlouvu na poli volných hráčů a nesmíme je přehlédnout budou: Dallas Keuchel, James Shields, J.A. Happ nebo Charlie Morton.

Relieveři

Před pár lety relieveři patřili mezi hůře placené a ceněné nadhazovače. V posledních letech jejich role stoupá a mnozí experti předpokládají, že časem se přestanou rozlišovat startující nadhazovači a relieveři. I proto se dají očekávat vyšší smlouvy u těch nejcennějších na volném trhu. A že tam bude několik zajímavých jmen – Andrew Miller, Zach Britton, David Robertson, Adam Ottavino, Kelvin Herrera a další.

Manny Machado


 

Ačkoliv mezi mnohými fanoušky jeho kredit po letošním playoff klesl, tak mezi maažery to bude jedno z nejžádanějších jmen letošní offseason. Machado má pouze 26 let a v defenzivě patří mezi nejlepší hráče ligy. Letos navíc ukázal, že kromě třetí mety umí hrát také na spojce. Bude proto překvapením, pokud nedostane kontrakt, který mu zaručí alespoň 30 milionů dolarů za sezonu. Vždyť už teď se mluví o zájmu Yankees, dodgers nebo Phillies. Bude zajímavé sledovat, kde Machado skončí.

Psali jsme...  MLB: Blake Snell podepsal se San Fracisco Giants

Bryce Harper

Ačkoliv Bryce Harper zatím nenaplňuje ty nejoptimičtější prognózy, které ho provázely první roky jeho kariéry, tak stále patří mezi hvězdy soutěže. Ačkoliv někteří tvrdí, že je možná nejpřeceňovanějším baseballistou současné MLB, tak jeho marketingový dosah je vysoký. K tomu musíme připočítat dobré výkony na pálce a tak o něj rozhodně nezájem nebude. Harper asi nedostane dlouholetou smlouvu na 400 milionů dolarů, ale rozhodně o něj několikm týmů svede boj. Již teď se mluví o zájmu Cubs, Phillies nebo Dodgers.


Top 2018-19 – Volní hráči

Poziční hráči Nadhazovači
3B/SS Manny Machado LH starter Clayton Kershaw 
(pokud uplatní výstupní klauzuli)
OF Bryce Harper LH starter Dallas Keuchel
3B Josh Donaldson LH starter Patrick Corbin
2B Jed Lowrie RH starter Charlie Morton
2B Daniel Murphy LH starter CC Sabathia
2B Brian Dozier LH starter J.A. Happ
3B Adrian Beltre LH reliever Andrew Miller
LF Michael Brantley RH closer Craig Kimbrel
CF A.J. Pollock RH closer Cody Allen
OF Andrew McCutchen RH starter Nathan Eovaldi
DH Nelson Cruz LH starter Gio Gonzalez
Yasmani Grandal RH starter Matt Harvey
Wilson Ramos RH reliever Jeurys Familia
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..