AktualityMLB

NPB po obratu v poslední směně poraží MLB

Velmi zajímavý průběh mel čtvrtý zápas série mezi MLB a NPB. Na jeho konci se nakonec z výhry radovali domácí hráči.

Game 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
NPB 0 0 0 0 0 0 0 1 4 5 10 1
MLB 0 1 0 0 0 0 1 1 0 3 5 1

Výběr MLB poslal na kopec prakticky domácího nadhazovače, když od začátku nadhazoval Kenta Maeda, jenž odešel do MLB právě z Hirošimy a přes 30 tisíc fanoušků na stadionu ho tak po letech vidělo v znovu akci. Kenta nakonec odházel dvě směny bez umožněného doběhu.

Naopak byli to právě jeho spoluhráči, kteří dokázali první změnit skóre, když Hoskins odpálil solo homerun. A tento stav se nezměnil až do sedmého dějství. Domácí sice dokázali dostávat běžce na mety více, než hráči z MLB, ale v rozhodujících momentech je nedokázali stáhnout pro body. Ten první zaznamenali až v osmé směně, kdy Shogo Akiyama předvedl inside-the-park homerun. Tím však pouze snižoval na 1-2 z pohledu japonského výběru.

Před devátou směnou to vypadalo, že výběr MLB si vedení 3-1 může pohlídat. Jenže v deváté směně přišla útočná smršť japonských hráčů. Ti dokázali využít darovaných met zdarma a k nim přidali také agresivní běh po metách, čímž vytvořili dostatečný tlak na obranu soupeře. Nakonec z toho rezultovaly 4 doběhy a obrat skóre na 5-3. V dohrávce si pak Japonci vedení udrželi a v sérii berou již třetí výhru. Její pokračování je naplánované na čtvrtek od 11:00 na krytém stadionu Nagoya dome. Utkání budete moct sledovat živě na našich stránkách.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Opening Weekend Extraligy přinesl divácký rekord

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..