AktualityMLB

Walk-off výhra NPB nad MLB v prvním utkání Japan Series

Přátelská série zápasů mezi MLB a NPB odstartovala tím nejlepším možným způsobem, když úvodní utkání rozhodl až poslední míček.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený ⚾️Milujeme Baseball⚾️ (@milujemebaseball),

Game 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
MLB 0 0 1 0 3 2 0 0 0 6 10 1
NPB 0 0 1 0 3 0 0 0 3 7 10 0

Oba startující nadhazovači v první směně nepřipustili žádné potíže a ta proběhla vcelku rychle. Prvním hráčem, který se dostal na metu, byl až ve druhé směně Mitch Haniger. Jenže obrana japonského výběru fungovala výborně a Haniger se nedostal ani na druhou metu.

Skóre se poprvé mění až ve třetí směně, kdy se do odpalu opřel Amed Rosario a poslal míč až mezi diváky.

Do dohrávky směny však Japonci vstoupili ve velkém stylu. Nejdříve se dostal na metu Kai, aby následně Tanaka dvoumetovým odpalem dostal dva běžce do skórovací pozice. Kikuchi pak stahuje Kaie pro vyrovnávající bod.

Dalších bodů jsme se dočkali až v páté směně, kdy Carlos Santana odpálil tříbodový homerun. To již ale na kopci Japonska nestál startér Kishi, jehož nahradil Narita.

Jenže vedení MLB jakoby opět vyburcovalo domácí baseballisty k větší agresivitě na pálce. Postupně dokázali v dohrávce zaplnit všechny mety a vyhnat z kopce Guerru. Toho nahradil Matt Andriese, který následně povolil dvoumetový odpal Shogo Akiyamy, který znamenal vyrovnání.


Ani stav 4-4 však nevydržel příliš dlouho. V šestém dějství totiž poslal další daleký míč mezi diváky Juan Soto a MLB vedla 6-4.


 Do dohrávky Japonci vstoupili třímetovým odpalem Tanaky a zdálo se, že domácí opět dokáží najít odpověď na vedení soupeře. Jenže Andriese si dokázal poradit a tentokrát jsme se vyrovnání nedočkali.

Psali jsme...  Začíná nová sezóna MLB. Bude to opět Rok Shoheie Ohtaniho

Když už to vypadalo, že utkání dospěje k vítězství výběru MLB, tak vše zdramatizoval Tsubasa Aizawa, který v dohrávce deváté směny stáhl pro pátý bod Uebayashiho. Kdyby pak Yanagita odpálil homerun, tak se domácí fanoušci mohli radovat z výhry. A přesně to se stalo. MVP finále japonské ligy 2014  odpálil míč přes střed hřiště a stadion Tokyo Dome explodoval nadšením. Lepší pozvánku pro další zápasy jsme si nemohli přát.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..