Aktuality

KBO: Hráč dostal trest na 36 zápasů za úder baseballovou pálkou

Ačkoliv má korejská baseballová liga KBO aktuálně zimní pauzu, tak její fanoušci se rozhodně nenudí. Bohužel tentokrát jde o nepříjemnou kauzu.

Vše začalo minulý týden, kdy svolal tiskovou konferenci Woo-ram Moon (26 let), který byl doživotně vyloučený z KBO kvůli podezření z ovlivňování zápasů. Cílem tiskové konference mělo být očištění jeho jména. Moon v rámci své výpovědi uvedl, že se sice s určitým zprostředkovatelem setkal, ale ovlivňování zápasů odmítl.

Zmíněný zprostředkovatel jej měl totiž navštívit, když se zotavoval z otřesu mozku. To utrpěl potom, co jej baseballovou pálkou napadl tehdejší spoluhráč Taek-keun Lee. A právě poslední informace splnila další vlnu zájmu, protože o tomto incidentu do té doby veřejnost nevěděla. Vedení KBO spustilo vlastní vyšetřování a to napadení potvrdilo.

Embed from Getty Images

Ve středu nakonec KBO zveřejnila výsledky svého šetření. Alarmující zprávou bylo i to, že o celém incidentu vědělo vedení týmu Nexen Heroes, za který oba zmínění hráči nastupovali. Klub tak dostal od vedení soutěže důrazné varování. Trestu neunikl ani dnes již osmatřicetiletý Taek-hun Lee, jenž byl v té době kapitánem mužstva. Od vedení ligy dostal stopku na nejbližších 36 utkání.

Ještě před oznámením trestu vydal tiskové prohlášení také Lee: Nemyslím si, že by jakékoliv násilí mohlo být omluvitelné,” zní ve zprávě. “”I když jsou to již tři roky a já se omluvil okamžitě po incidentu, tak se kvůli tomu cítím strašně. Jedna z nejdůležitějších rolí kapitána totiž je udržet pořádek a disciplínu. Samozřejmě je mi moc líto, co jsem Woo-ramovi provedl. Doufám, že lidé nebudou vidět náš klub jako místo, kde jsou akceptovány útoky veteránu na mladé kluky.”

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..