AktualityMLBOstatní

Louisville Slugger a Wilson chtějí koupit čínští investoři

Baseball je možná nejznámější a nejikoničtější americký sport, ale nyní se zdá, že dva největší výrobci baseballových pálek a rukavic koupí skupina čínských investorů.

Jedním dechem však dodejme, že již nyní obě firmy nevlastní Američané, ale jsou v rukou finské společnosti Amer Sports. Dle agentury Reuters se vedení Amer Sports dostalo nabídku za více než 5 milard dolarů od konzorcia, které vede čínský Anta Sports.

Pálky Louisville Slugger letos používalo 13% hráčů MLB, což firmu zařadilo na třetí místo v soutěži. První dvě příčky patří pálkám od Marucci (25%) a Victus (14%). Mezi rukavicemi dominuje firma Rawlings, jejíž výrobky používalo 39% hráčů. Wilson je na druhém místě s 29%.  

Každopádně prodejem obou společností by si Amer Sports hodně přilepšili. Louisville Slugger totiž koupili v roce 2015 za 70 milionů dolarů. Wilson získali již v roce 1989 za 200 milionů dolarů. Na tuto zprávu reagovali také akciové trhy. Zatím co akcie Amer Sports na burze v Helsinkách stouply o 8%, tak Anta sports se v Hong Kongu propadla skoro o 2%.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Češi na Američany nestačili a zahrají si o bronz

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..