AktualityČesko

WBSC: Češi v žebříčku baseballových krajin stále na 18. místě

Světová baseballová a softballová konfederace (WBSC) dnes zveřejnila nový žebříček krajin. Česká republika si v něm stále drží osmnáctou pozici.

Český baseball letos nedosáhl na dobře bodovaných soutěžích výraznější úspěch a proto se také ve světovém žebříčku neposunul. Dobrou zprávou je však to, že devatenáctý Izrael ztrácí již více než 100 bodů. Také Slovensko v aktuálním žebříčku drží pozici a stále je na 36. místě. 

Česká a Slovenská republika v žebříčku WBSC od r. 2009

Na první příčku se opět vrátilo Japonsko, které přeskočilo USA. Z evropských klubů je stále nejlepší Nizozemsko. Tomu aktuálně patří osmá příčka. Propad Italů i nadále pokračuje a nyní jsou již šestnáctí a zdá se, že na turnaj Premier 12 můžou zapomenout. Na dvanáctou Dominikánskou republiku aktuálně ztrácí již 800 bodů. Francii (25.) a Španělsko (26.) dokonce přeskočila Jihoafrická republika. Největším skokanem je Curacao, které poskočilo o 13. míst na 55. pozici.

V roce 2019 se však budou konat velké turnaje jako Mistrovství Evropy a také několik kvalifikací o postup na OH 2020. Ve hře tak bude velký počet bodů a žebříček určitě dozná mnohých změn.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Do Kotlářky Praha se vrací Angel Vilchez

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..