AktualityMBOstatní

ABL: Skončila základní část, začíná playoff

V neděli ráno středoevropského času skončila základní část australské baseballové ligy ABL. Pojďme se podívat na dění v posledním týdnu a na rozpis utkání playoff.

Brisbane na koni

Ačkoliv to s obhájcem titulu uprostřed soutěže nevypadalo nejlépe, tak těsně před začátkem playoff se baseballisté Brisbane evidentně dostali do formy. V posledních deseti utkáních si připsali pouze dvě prohry a aktuálně tahají výhru šesti vítězství v řadě. Díky tomu navíc poskočili do čela soutěže a v nadstavbě budou mít výhodu domácího hřiště.

Geelong-Korea

To co jsme již několikrát zmiňovali se stalo zkutečností. Nový korejský tým nejenže nesplnil očekávání, které do něj odborná veřejnost vkládala, ale navíc vytvořil negativní rekord soutěže. Tým totiž dokázal zvítězit v pouhých sedmi zápasech základní části, čímž překonali dosavadní rekord (11). A že jim již na konci o nic nešlo se ukázalo v sobotním duelu s Brisbane, kdy se na kopec postavil i jejich manažer Dae-Sung Koo. Ten ve svých devětačtyřiceti letech ukázal, proč patřil mezi nejlepší nadhazovače v korejské lize a Brisbane v deváté směně nepovolil ani bod.

Historický milník Aucklandu

Auckland v poslední sérii základní části přivítal na svém hřišti baseballisty Melbourne. Ze čtyř utkání dokázali domácí zvítězit hned ve třech případech a připsali si první vítěznou sérii v historii klubu. Paradoxní je, že se jim to nepovedlo proti slabému týmu z Koreje, ale proti mužstvu postupujícímu do playoff.

Návrat van Mila

Po více než měsíci od nepříjemného úrazu hlavy (odkaz) se do hry vrátil nizozemský nadhazovač Loak van Mil. Ve čtvrtek jej trenéři poslali na kopec v osmé směně a van Mil v bláznivém utkání (26 doběhů a 9 homerunů) hodil 13 nadhozů a nepovolil ani jeden doběh. V sobotu se představil na kopci znovu, když odházel poslední devátou směnu, v niž povolil 2 hity.

Psali jsme...  College Baseball: Michal Kovala odházel svůj nejlepší relief v sezóně

Adelaide mimo playoff

Adelaide mohlo ještě dva týdny před koncem základní části pomýšlet na postup do playoff. Jenže v rozhodující fázi baseballisté Bite nedokázali zabrat a zimní sezona pro ně končí. Jako rozhodující se ukázaly hlavně série s Melbourne a Perthem v posledních týdnech, ve kterých nedokázali zvítězit.

Craig Massey

Baseballista Canberry Craig Massey odehrál v posledním utkání základní části zajímavé utkání. V zápase proti Perthu se představil na všech devíti pozicích v sestavě Cavalry. 

 

Playoff

Již ve středu začíná playoff ABL historicky prvním utkáním Wild Card. V něm přivítají hráči Melbourne Aces baseballisty Canberry. Vítěz pak postoupí do semifinále, kde se utká s obhájcem titulu Brisbane. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Perth a Sydney.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený Brut® ABL (@australianbaseballleague),


 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..