AktualityMBOstatní

Brisbane a Perth finalisty ABL

Australská baseballová liga ABL zná jména letošních finalistů. V něm se utkají dva nejúspěšnější kluby novodobé historie ABL Perth Heat a Brisbane Bandits. Postup si oba celky musely tvrdě vybojovat v semifinálových sériích, které se natáhly na nejdelší možný počet tří utkání. 

Brisbane – Canberra 

Série: 2-1 na zápasy (18-1, 6-8, 9-5)

Po první vysoké výhře 18-1 byli hráči Brisbane ve druhém utkání blízko postupu do finále. Jenže baseballisté Canbarry v závěru zabrali a pět doběhy zvrátili skóre ve svůj prospěch. V obraně také předvedli jeden z Top momentů letošní sezony ABL, když zahráli hodně netradiční Double Play.

V neděli si to tak oba celky rozdaly o postup do finále. A dlouhou dobu to vypadalo, že by Brisbane po třech finálových účastech v řadě nebojovalo o titul. Jenže v sedmé směně se postavil na pálku zkušený Donald Lutz a tříbodovým homerunem poslal Bandits do vedení, které již tým z Brisbane nepustil.

 

Perth – Sydney

Série: 2-1 na zápasy (0-7, 3-1, 11-6)

Všeobecně se před semifinále o něco více věřilo baseballistům Sydney, kteří letos předváděli velmi dobré výkony. A hráči Blue Sox také vlétli do semifinálové série vysokým vítězstvím 7-0. Jenže v utkání číslo 2 si jejich pálkaři nedokázali poradit s dvojicí nadhazovačů Perthu, proti kterým odpálili pouze 4 hity. O vítězi tak musel rozhodnout třetí duel. A ten nabídl velkou várku doběhů již v úvodních směnách. Zklamal hlavně zkušený osmatřicetiletý Craig Anderson v dresu Blue Sox, který za 2.1 směny povolil 8 doběhů. Ačkoliv se pak ještě hostující hráči snažili zdramatizovat utkání, tak k výhře měli daleko. Perth se tak po třech sezonách, kdy nepostoupilo ani do playoff, dokázalo dostat až do finále ABL. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..