MBOstatní

Horká zima v italské Serie A

Není to tak dávno, co jsme psali o tom, že Tiago da Silva se rozhodl skončit s reprezentováním Itálie. Jenže to není jediný problém, který zmítá italským baseballem. O něco vážnější situace je v jejich nejvyšší soutěži. A vše začalo poněkud nenápadně. Prezident klubu A.S.D. Rimini Pirates Simone Pillisio se rozhodl po sezoně ukončit spolupráci s manažerem Paolem Ceccarolim, jenž nedovedl tým k vítězství v Champions Cupu a italskému titulu. Tento tah ale vzbudil nevoli u fanoušků klubu a tak se prezident klubu sbalil a odešel do Nettuna. Sebou vzal také několik hráčů Rimini. 

A jak píše server dutchbaseballhangouts, toto rozhodnutí spustilo další lavinu odchodů z klubu. Mezi hráči, kteří jsou na odchodu z klubu má být například i českým fanouškům známy Owen Ozanich. Ten přitom přišel do Rimini pouze před měsícem jako jedna z hlavních posil klubu. Hráč však na svém Instagramu oznámil, že bude působit místo rimini v Parmě a jako posilu jej hlásí také klub Parmy na svých webových stránkách. 

Situace v lize je tak velmi nepřehledná. Pillisio je totiž stále oficiálně prezidentem týmu Rimini. Vedení italské asociace FIBS nyní zkoumá, jestli jsou všechny tyto rošády v pořádku nebo v rozporu s pravidly. Dle pravidel nemůže Pillisio sedět zároveň na dvou židlích (Rimini a Nettuno). Otázkou je také, nakolik legitimní jsou všechny přestupy a podpisy dotčených hráčů. Italskou Serii A tak rozhodně čeká hodně žhavá zima a jaro. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Juniorská reprezentace po výhrách nad Austrálii a Japonskem jde do semifinále

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..