MLB

Phillies nepodepíšou Harpera s Machadem

V posledních dnech se mluví o Philadelphii Phillies jako o hlavním adeptovi na podpis Bryce Harpera resp. Mannyho Machada. Mnoho zdrojů dokonce spekulovalo o tom, že by Phillies mohli podepsat oba hvězdné hráče. Dle Matta Gelba ze serveru The Athletic je ale vše jinak. Phillies rozhodně nepodepíšou oba baseballisty.

Uplynulý víkend vedení klubu absolvovalo dlouhý mítink s Brycem Harperem. Nyní jim nezbývá nic jiného, než čekat. Ve Philadelphii však věří, že jedna z hvězd nakonec skončí v jejich týmu. Otázkou je která. Do karet jim hraje také to, že mnoho zájemců o služby obou zmíněných již v lize nenajdeme. To je staví to velmi výhodné pozice a pro hráče to není dobrá zpráva. Čím menší konkurence, tím nižší částku nakonec můžou vyjednat od potencionálního zaměstnavatele. A dle toho, jak se Phillies prezentují, tak vedení klubu rozhodně nikam nespěchá.

Jak zmiňuje Matt Gelb, někdo nakonec bude unavený věčným čekáním. Buď to bude majitel klubu, generální manažer, agent nebo samotný hráč. Harperův agent Scot Boras je známý tím, že hráče klidně nechá čekat na podpis dokonce i když již začne Spring Training. Udělal tak v minulosti v případě Jakea Arriety nebo J.D. Martineze. A může se to stát znovu. Zajímavý je také zákulisní boj o prestiž mezi hráčskými agenty. Scot Boras a Dan Lozano (Machadův agent) budou chtít vyjednat lepší smlouvu, než bude mít ten druhý. Navíc když všichni vidí, že Phillies jsou ochotni utrácet. Což naznačil Middleton prohlášením, že že utratí “stupid money” za posily v offseason. Každopádně situace kolem Machada a HArpera bude ještě zajímavá.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..