MBOstatní

Rekordní pokles mzdy v KBO

V jihokorejské baseballové lize KBO si baseballisté také vydělají velmi slušné peníze. Vždyť nejlepší hráč si v lize aktuální vydělá přes 50 milionů českých korun ročně. I proto se někteří hráči, kteří hrají na pomezí MLB a Triple-A raději vydají za jistým výdělkem do Jižní Koreje. 

Jednou z hvězd soutěže je také nadhazovač Yoon Suk-min. Dlouholetý nadhazovač reprezentačního týmu dokonce v orce 2014 podepsal tříletý kontrakt s Baltimore Orioles. Jenže v Orioles příliš nepřesvědčil a dále než na farmu v Triple-A to nedotáhl. Také jeho čísla v Norfolku nebyly nijak oslnivá (ERA 5.74) a tak se raději rozhodl vrátil zpátky do Jižní Koreje. 

Po svém návratu v roce 2015 podepsal čtyřletý kontrakt s KIA Tigers na 1.25 miliardy wonů ročně (cca. 25 milionů korun) a k němu dostal podpisový bonus 4 miliardy wonů (cca. 80.5 milionů korun). Vedení týmu si od nejužitečnějšího hráče KBO roku 2011 slibovalo hodně. Jenže Yoon Suk-Mina v roce 2017 vyřadilo ze hry zranění a v minulém roce jeho ERA vystoupalo až na 6.75. Proto není s podivem, že letos po skončení předešlého kontraktu nemohl očekávat stejné peníze, jako poslední 4 roky. Tento týden se s klubem KIA Tigers domluvil na roční smlouvě, která mu zaručuje 200 milionů wonů (cca. 4 miliony korun), což je propad o více než miliardu wonů (více než 20 milionů korun). Zároveň je to největší mezi-sezonní propad mzdyv historii KBO. Yoon Suk-min tak má ve svých dvaatřiceti letech jednu z posledních možností vyházet si lepší smlouvu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  MLB: Ronel Blanco hodil první no-hitter letošní sezóny

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..