MBMLB

Yankees se soustředí na Arenada

Ačkoliv se o New York Yankees mluví, jako o jednom z adeptů na podpis Mannyho Machada, tak se dle všeho vedení slavného baseballového klubu soustředí na jiného hráče hrajícím na třetí metě. Tím baseballistou by měla být hvězda Colorada Rockies a aktuálně asi nejlepší hráč na třetí metě Nolan Arenado. S touto informací přišel novinář Andy Martino.


Dle zdrojů prý již generální manažer Yankees Brian Cashman mluvil na toto téma také s generálním manažerem Rockies Jeffem Bridichem. Obě strany však zatím tuto informaci nepotvrdily.

Snaha získat Arenada však má své opodstatnění. Sedmadvacetiletý Američan v MLB odehrál zatím šest sezon a v každé sezoně získal Zlatou rukavici. V posledních čtyřech letech navíc získal ocenění pro nejlepšího pálkaře Silver Slugger a také byl nominován do All-Star Game. A ačkoliv mají Yankees nyní celkem přetlak ve vnitřním poli, tak Arenado je právě ten druh hráče, pro kterého si místo na soupisce uděláte. Navíc v týmu by se setkal s bývalým spoluhráči z Colorada, které Yankees získali v této offseason (Tulowitzki, LeMahieu, Ottavino).

Pokud jde o Rockies, tak ti stále doufají, že se jim povede s Arenadem ještě tuto offseason podepsat dlouholetý kontrakt. Také novinář Thomas Harding referoval o tom, že prý Jeff Bridich je ochotný své hvězdě nabídnout kontrakt v hodnotě 200 milionů amerických dolarů. Navíc je to pro Rockies tzv. franchise player, čili kolem něj můžou stavět dlouhodobou strategii mužstva. Jak herně, tak také marketingově. Pokud se však hráč a tým nedomluví do konce července, tak se dá předpokládat jeho odchod z klubu. Rockies za něj budou určitě něco chtít získat, než od nich odejde zadarmo jako volný hráč po následující sezoně. 

Psali jsme...  EXL: Extraliga Opening Weekend brought spectators record

 

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..