MBMLB

6 nejvýhodnějších kontraktů pro týmy MLB

Jsou smlouvy, které klub stojí mnoho peněz a prakticky nic mužstvu nepřinesou. Jedním z posledních případů podobného kontraktu byla dohoda mezi Blue Jays a Troyem Tulowitzkým. Na druhou stranu jsou také smlouvy, které jsou por kluby maximálně výhodné. Pojďme se proto podívat na šest z aktuálně platných, které týmu přináší velký užitek za dobrou cenu.

6. Aaron Nola

Aaron Nola introduction
Hodně čerstvý podpis mezi nadhazovačem a Philadelphii Phillies zabránil nejen arbitráží, ale klubu zajistil na čtyři roky služby velmi dobrého hráče. Posuďte sami. Aaron skončil třetí v hlasování CY Young s ERA 2.37 a 224 strikeouty za 212.1 odházených směn. Za přibližně 11.5 milionů dolarů za sezonu je to více než dobrý “deal”.

5. Luis Severino

Luis Severino
Když zmiňujeme Aarona Nolu, tak nemůžeme vynechat Luise Severina. Nadhazovačské eso Yankees ukončilo uplynulou sezonu s ERA 3.39 a byl také vybrán podruhé v řadě do All-Star Game. 10 milionů ročně pro nadcházející 4 sezony je rozhodně dobrou zprávou pro vedení i fanoušky Yankees. Týmu tak stále zůstanou finance pro další eventuální posily.

4. Anthony Rizzo

Anthony Rizzo Wallpaper
První meta Chicaga Cubs Anthony Rizzo podepsal v roce 2015 sedmiletý kontrakt za 41 milionů dolarů. A tato investice se klubu maximálně vyplácí. Rizzo zaznamenal minimálně 30 homerunů ve třech ze čtyř odehraných sezon, dvakrát získal Zlatou rukavici, Silver SLugger a týmu dopomohl k ukončení 108 let dlouhého čekání na vítězství ve Světové sérii.

3. Corey Kluber

Corey Kluber
Kluber je považován za jednoho z nejlepších nadhazovačů v lize. Na jeho platu to ale vůbec není vidět. V Clevelandu mu nyní běží pětiletý kontrakt na 38.5 milionů dolarů. Hvězda Indians si navíc v roce 2017 odnesla ocenění CY Young pro nejlepšího nadhazovače v lize a v dalších dvou případech skončila v Top 3. V posledních třech letech pokaždé stlačil ERA pod 3.14.

Psali jsme...  Petr Baroch: Začínali jsme s šesti dětmi

2. Chris Sale

196/365 How many Ks will Chris Sale have in the All-Star game? #mlballstargame #allstargame #redsox #thegreenmonster #fenway #fenwaypark #dirtywater #chrissale
Sale letos vstupuje do posledního roku platnosti svého pětiletého kontraktu. Ta mu zaručuje 32.5 milionů dolarů, což je jedna z nejvýhodnějších smluv v MLB v současnosti. Sale v posledních šesti letech skončil v hlasování o nejlepšího nadhazovače pokaždé v Top 5. Také jeho kariérní ERA 2.89 je ohromující. V roce 2017 se stal prvním nadhazovačem American League od roku 1999, který zaznamenal minimálně 300 strikeoutů.

1. Christian Yelich

Christian Yelich
Při hledání nejvýhodnější smlouvy v MLB nesmíme vynechat MVP National League 2018 Christiana Yeliche. Ten je aktuálně uprostřed sedmiletého kontraktu za 49.57 milionů dolarů. Za hráče, který měl v minulém roce WAR 7.6 je to směšná částka.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..