MBOstatní

Caribbean Series: Den 5

Předposledný den základní části mezinárodního turnaje Caribbean Series nám ještě více zamotal možnosti postupujících na hlavní turnaj. O postupujících tak rozhodnou až sobotní duely.


Skupina B – Zápas 5
  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Panama
1 0 0 1 0 0 0 1 0   3 8 2
Dominikánská R.
0 0 0 1 0 3 1 0 X   5 8 1
W: Paolo Espino (1-0,2.70) L: Carlos Teller (0-1,5.06)
SV: Jose Rafael Diaz (2)

Již v prvním utkání pátečního večera se mohlo rozhodnou o prvním finalistovi. Panamě totiž k jistotě prvního místa ve skupině B stačilo zvítězit nad Dominikánskou republikou. A zpočátku to s jejich nadějemi vypadalo slibně. Domácí se dostali rychle do vedení a to si drželi až do šesté směny. V dohrávce šestého dějství dokázali Dominikánci postupně zaplnit všechny mety a Wilkin Castillo je svým dvoumetovým odpalem vyčistil.

Domácí se ještě snažili najít odpověď, ale nadhazovači soupeře jim příliš šancí nadávali. Dominikánci jsou tak aktuálně na lepší výchozí pozici k postupu do finále. O postupujícím ze skupiny B tak rozhodne poslední duel mezi Panamou a Portorikem. Pokud zvítězí Portoriko, tak postupuje Dominikánská republika. Panamě však nemusí k výhře stačit ani výhra. Potřebuje totiž porazit Portoriko výraznějším rozdílem, aby pak postoupila do finále na základě rozdílu v počtu doběhů.


Skupina A – Zápas 5
  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Venezuela
0 0 0 0 2 2 0 0 0   4 10 0
Mexiko
2 0 0 1 2 3 0 1 X   9 15 1
W: Rafael Martín (1-0,0.00) L: Yohan Pino (0-1,7.36)

Předposlední zápas skupiny A nám situaci v této skupiny ještě více zamotal. Mexičané si v něm došli pro celkem pohodovou výhru nad Venezuelou a stále tak mají všechny tři týmy skupiny šanci na postup do nedělního finále. Postupová matematika říká, že pokud Venezuela v sobotu porazí Kubu, tak postupuje z první příčky. Pokud by ale zvítězila Kuba, tak budou mít všechny tři týmy stejnou bilanci dvou výher a dvou porážek a o postupujícím by se rozhodovalo na základě průměru doběhů. 

Psali jsme...  EXL: Hluboká představila letošní posily

Průběžné tabulky

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený Serie del Caribe Oficial (@beisbolcaribe),

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..