MBOstatní

Caribbean Series: Den 6

Až poslední den základní části turnaje mezinárodního turnaje Caribbean Series rozhodl o postupujících do finále. V něm se po sobotních výhrách utkají domácí Panama a Kuba.


Skupina A – Zápas 6
  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Venezuela
0 0 0 0 0 0 0 0 0   0 8 3
Kuba
0 0 2 0 0 1 0 0 X   3 8 0
W: Lázaro Blanco (2-0,0.00) L: Raul Rivero (0-1,6.75)
SV: Raidel Martinez (2)

Kuba by ráda po letech získala nějaký úspěch na mezinárodním poli. A hráči mistrovského Las Tunas se před turnajem Caribbean Series netajili tím, že si jdou za vítězstvím. V zápase proti Venezuele měli postup ve svých rukách a poctivým výkonem si dokráčeli pro výhru. K tomu jim dopomohl také soupeř svými chybami v obraně. Naopak kubánští nadhazovači předvedli disciplinovaný výkon a pálkaře Venezuely moc do tlaku nepouštěli. Největší drama jsme tak viděli v dohrávce páté směny, kdy nejdříve musel odstoupit hlavní rozhodčí, který byl otřesený potom, co jej do hlavy trefil míček. O chvilku později pak Yordanis Samon Matamoros svým odpalem trefil přímo do kotníku nadhazovače Ricarda Gómeze, který v bolestech opustil hřiště a musel být také vystřídán. 


Skupina B – Zápas 6
  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Portoriko
0 0 0 0 0 0 0 0 0   0 5 1
Panama
0 0 0 1 0 0 0 0 X   1 5 0
W: Oriel Caicedo (1-0,0.00) L: Adalberto Flores (0-1,0.00)
SV: Manuel Corpas (3)

Také domácí Panama si hodně přála dostat se do finále, aby mohla návrat na Caribbean Series po padesáti devíti letech oslavit ziskem titulu. V utkání proti Portoriku, kterému již o nic nešlo se ale dlouho nemohli prosadit. Až ve čtvrté směně využili chyby obrany soupeře a doběhli pro první bod.

V té době asi jen málokdo tušil, že to bude jediný doběh, který bude v utkání k vidění. Portoričané ve zbývajícím průběhu dostali na mety pouze dva hráče, čímž nedokázali vytvořit pořádný tlak na domácí nadhazovače. Utkání pak uzavřel Manuel Corpas, jehož si fanoušci můžou pamatovat z MLB v dresu Colorada Rockies.

Psali jsme...  Nový evropský Pohár Mistrů odstartuje 15. května

V obou skupinách nakonec o postupujících do finále museli rozhodnout pomocná kritéria. Jak postup Kuby, tak také domácí Panamy jim zajistil lepší “Team quality balance”. Panama postoupila do finále poprvé od roku 1960, kdy v něm nastoupila právě proti Kubě. Její poslední titul na turnaji se datuje až do roku 1950. Kuba poslední prvenství získala v roce 2015. Finálové utkání začíná ve 22:00 středoevropského času.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..