MBOstatní

Čech hvězdou hry MLB The Show

Již v úvodních řádcích přiznávám, že hraní videoher nepatří mezi mé oblíbené kratochvíle. Ale vím, že mnoho čtenářů našeho webu a také českých baseballistů si rádo ve volném čase zahraje hru na Playstation nebo XBox. Jednou z “must have” her ve výbavě baseballového fanouška je jednoznačně MLB The Show. A právě u této hry se na chvilku zastavíme, protože jeden český baseballista se může pochlubit úspěchem v této hře, kterou celosvětově hrají statisíce fanoušků. Ve verzi MLB The Show 17 hrálo dle dostupných statistik více než 1 615 000 hráčů.

Tato videohra nabízí různé módy, kde si každý najde to, co mu sedí nejvíce. Jeden z nejobtížnějších je kartičkový mód Diamond Dynasty. V něm musíte přeukázat nejen své hráčské schopnosti, ale také baseballové znalosti. A pak svůj poskládaný tým konfrontovat s dalšími fanoušky po celém světě a pokud budete velmi schopní, tak se dostanete mezi 40 nejlepších v tzv. legendární lize (dle pravidel MLB The Show 16.) A přesně tím se ve verzi 16 mohl pochlubit ostravský baseballista Matěj Satoria.

“Byl jsem v legendární lize měsíc na 5. až 10. místě,” přiznává mladý hráč ostravských Arrows. “Dva dny jsem byl dokonce na třetím místě.” Sám však přiznává, že to nebylo vůbec jednoduché. “trvalo mi hodně dlouho, než jsem se tam dostal. Myslím si, že znovu bych se tam již nedostal.”

Matěj začal své dovednosti v této hře pilovat nejdříve v konzoli PlayStation Portable (PSP). Konrétně se jednalo o verze hry 09, 10 a 11. “Byly to velmi dobré hry a na PSP relativně dobře graficky zpracované,” odhaluje své začátky s MLB The Show. “Později se MLB The Show přestalo vydávat ve verzi pro PSP. A tak jsem přešel na PlayStation 3 a MLb Hte Show 13. To už byla úplně jiná liga. Herní moduly byly stejné, ale grafika a fyzika absolutně skvělé. Skutečná revoluce však přišla s PlayStation 4 a MLB The Show 14, kdy byl uveden mód Diamond Dynasty.”

Psali jsme...  EXL: Hrochy Brno posílí nadhazovač se zkušenostmi z MLB a NPB

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..