MBOstatní

Euro Baseball Tour: Nový projekt pro mladé baseballisty

V letošním roce bude mít v Třebíči českou premiéru nový koncept letní mládežnické ligy s názvem Euro Baseball Tour. Ten ve svém úvodním ročníku nabídne ligy dvou věkových kategorií – U13 a U15. V budoucích letech se plánují také kategorie U11 a U18. Ačkoliv se turnaj odehraje až v srpnu, tak již nyní je jasné, že v mladší kategorii mají organizátoři dostatek zájemců, aby se akce mohla uskutečnit. 

“V současnosti již máme přihlášených dostatečný počet, abychom mohli ligu U13 odehrát,” potvrdil v telefonickém rozhovoru jeden z organizátorů akce Pavel Jozek. “Mezi patnáctiletými nám chybí již jen pár hráčů k tomu, abychom měli minimální počet hráčů. Mezi přihlášenými evidujeme převážně hráče z České republiky, ale jsou tam i mladí hráči ze zahraničí.”

Pavel Jozek přiznává, že inspiraci pro Euro Baseball Tour našli v zahraničí. “Tato liga je podle vzoru amerických Summer League a holandského Beat at the Castle, kterého jsem se loni zúčastnil se synem,” prozradil pro náš server. “Moc se mi to zalíbilo. Kvalitativně to bylo na úrovni Mistrovství Evropy. Tak jsem si řekl, že zkusíme něco podobné udělat u nás v Česku.”

Mladí baseballisté si tak užijí týden baseballu, kdy jej budou vést trenéři z České republiky a také ze zahraničí. Každý den na ně navíc čeká jeden zápas, takže se nudit rozhodně nebudou a nebude to také pouze o tréninku. 

Novinkou je také EBT tábor, kdy děti budou moct využít možnost ubytování přímo na místě. “Měl jsem několik telefonátů, jestli je tato akce i s ubytováním,” dodal Pavel Jozek. “Tak jsme se rozhodli požadavkům vyhovět a otevřeli jsme tábor, který je určen pro ty, kteří se nemůžou uvolnit z práce, ale rádi by své děti na tuto akci poslali.”

Psali jsme...  EXL: Hroši porazili Tempo i podruhé. Přišli ale o Menšíka

Veškeré informace o turnaji jsou k dispozici na webu eurobaseballtour.eu

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..