ČeskoMB

Felt vynuloval Arrows, Hlouch zaskočil Eagles

Hned druhý den přinesla baseballová Extraliga několik překvapení. Snad největším byla výhra Skokanů nad obhájci titulu z Ostravy. Pražské Tempo dvakrát loupilo Na Markétě a je spolu s Draky jediným klubem, který vstoupil do nové sezony s dvěmi výhry. 

Ačkoliv v prvním utkání baseballisté Arrows vcelku bez problémů rozstříleli Skokany, tak na Hané narazili. Domácí na kopec postavili novou akvizici Masona Felta a ten předvedl výborný výkon. V šesti směnách hostům povolil jenom jeden odpal a zaznamenal celkem devět strikeoutů. Arrows se prosadili až v poslední směně proti Petru Mikovi, kdy však pouze korigovali ztrátu 0-3 na konečných 2-3.

V Třebíči nasadili domácí na kopec Lukáše Hloucha a ten ukázal, že má poteciál být jednou z budoucích hvězd českého baseballu. Mladík v dresu Nuclears odházel Complete Game Shutout a zaznamenal 10 strikeoutů.

Také Hroši dnes vrátili soupeři prohru z prvního duelu, když se mohli opřít o výborný nadhoz. Steven Chambers odházel 6 směn bez umožněného hitu. Velmi dobře se předvedl také Duncan Izaaks, který se v zápase pětkrát dostal na metu (3xBB, 2xH). 

Draci si poradili i ve druhém utkání proti Technice. Pod vysokou výhru 11-3 se podepsal homerunem Pavel Budský, který tak navyšuje svůj náskok v historické statistice Klubu homerunářů.

Výborně do nové extraligové sezony vstoupili baseballisté pražského Tempa. Ve dvou zápasech na hřišti městského rivala Kotlářky dokázali dvakrát zvítězit, když se mohli opřít o svůj nadhoz. Kotlářka sice v prvním duelu začala velmi dobře, když Jan Novák 6 směn soupeře nepustil do tlaku. Jenže tempo zatlačilo proti bullpenu domácích a v závěru otočilo skóre utkání. Také ve druhém zápase šli domácí do vedení zásluhou Jakuba Sládka, ale Tempo znovu dokázalo duel otočit ve svůj prospěch. V obou utkáních bylo konečné skóre stejné 5-2. Pro Kotlářku jsou 2 prohry v úvodu nejhorším vstupem do extraligové sezony v historii klubu. Naopak Tempo tak povedený vstup do sezony ještě v české Extralize nezažilo. 

Psali jsme...  Český tým U12 bral druhé místo na Babe Ruth League v Holandsku. Chyběl kousek k postupu do USA!

Zápasy 30.3.:

Skokani – Arrows  3:2
Hroši – Olympia  8:0
Nuclears – Eagles  4:0
Draci – Technika  9:3
Koltářka – Tempo  2:5 a 2:5

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..