MBOstatní

Hvězdy pro Tokio: Tomoyuki Sugano

Olympiáda v Tokiu se hraje až v příštím roce, ale už je nejvyšší čas postupně si představit hráče, které se oplatí na olympijském turnaji sledovat. Protože na Olympiádě velmi pravděpodobně neuvidíme hvězdy MLB, tak mnoho hráčů na soupiskách celků bude pro české fanoušky neznámých. My se vám pokusíme postupně přiblížit hvězdy jednotlivých mužstev. Dnes začínáme Japonskem, protože to má jako jediné postup na OH jistý.

Jen těžko bychom hledali lepšího japonského nadhazovače, než-li Tomoyukiho Sugana. Nadhazovačské eso legendárního klubu Yomiuri Giants je držitelem posledních dvou Sawamura Award, kterou vedení NPB nejlepšího startujícího nadhazovače soutěže. 

Poslední čtyři roky jeho ERA nepřekročila průměr 2.14 a to pokaždé odházel více než 179 směn. V uplynulé sezoně odházel v playoff no-hitter, kterým mužstvu zařídil výhru a postup do finále soutěže.

Na nadcházející Olympiádě v Tokiu tak bude jedním z hráčů, na němž bude domácí výběr stavět. Tyto ambice by mohlo ohrozit pouze rozhodnutí Sugana vydat se na opačnou stranu Tichého Oceánu vyzkoušet štěstí v nejlepší lize světa. A souhlasit by s jeho odchodem musel také tým Yomiuri, jenž aktuálně drží na nadhazovače práva.

Rychlost nadhozu Sugana se v NPB dostála až na 96 MpH. Na Vysoké škole mu prý měřili až 98, ale v roce 2014 si Tomoyuki zranil házecí ruku a od té doby se již nedostal na stejná čísla. Český fanoušek si bude první volbu Yomiuri NPB draftu 2012 bude pamatovat z prvního turnaje Premier 12, kde nastoupil do zápasů s Mexikem nebo USA. A rozhodně se oplatí Sugana sledovat i letos na podzim na stejném turnaji a příští rok na Olympiádě.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..