MBRozhovory

M. Kindernay: Nevylučujeme možnost vysílat v budoucnu některá utkání extraligy

Již za tři dny se dočkáme Opěning Day nové sezony MLB. A po dlouhých letech budete moct zápasy nejlepší baseballové ligy světa sledovat na obrazovkách s českým komentářem. Zeptali jsme se proto výkonného ředitele O2 TV Sport Marka Kindernaye na několik otázek, které zajímají české baseballové fanoušky.

Po dlouhých letech se na českých televizních obrazovkách objeví zápasy MLB. Jak dlouho jste v redakci svažovali zařazení baseballu do vysílání?

S   myšlenkou zařadit právě MLB do programu pracujeme minimálně rok. Díky skvělé spolupráci s Markem Rejmanem, který je velkým fanouškem a propagátorem Major League Baseball, se nám letos podařilo vrátit tuto slavnou ligu na české obrazovky. Po ukončení vysílání ESPN na území České republiky byla MLB jednou ze soutěží, která v nabídkách sportovních kanálů dlouho chyběla.

Avizujete, že budete vysílat dva zápasy týdně. Zajímalo by mně, nakolik budete mít možnost změnit program. Například pokud by vyšla informace, že v nočním utkání by se měl na hřišti objevit Martin Červenka.

Velkou výhodou stanice O2 TV Sport je flexibilita, kterou máme především díky tzv. multidimenzi. Každý si může vybrat ze souběžně vysílaných přenosů, u hokeje či fotbalu si fanoušek volí i pohledy kamer. Také lze cokoli v přenosu zastavit, přetočit nebo nahrát. Díky tomu jsme schopni velmi rychle změnit programovou nabídku a přizpůsobit ji atraktivitě.

Jako spolukomentátory budete zvát také české baseballové hráče. Neuvažujete proto i o přenosech z české extraligy?

Musím říct, že po oznámení práv na MLB se nám od diváků dostalo velké množství pozitivních ohlasů, což nás mile překvapilo. Možná právě vstup do MLB může být prvotním impulsem, kdy se fanoušci dočkají většího prostoru pro baseball na televizních obrazovkách. Nevylučujeme ani možnost vysílat v budoucnu některá utkání české extraligy.

Psali jsme...  MLB: Adam Macko zařazen na roster MLB Spring Breakout

Budete kromě přenosů nabízet fanouškům i další zpravodajství z MLB?

Nyní začínáme s přímými přenosy z MLB, nechceme teď nic dalšího slibovat. V tuto chvíli o dalším zpravodajství neuvažujeme, prozatím.


První zápas bude komentovat zkušený Petr Svěcený. 

Takto vypadá rozpis prvních zápasů vysílaných na O2 TV Sport:

ČT       28.3.    20:00   Philadelphia Phillies – Atlanta Braves                                                        

PO       1.4.      22:00   Cleveland Indians – Chicago White Sox                                                                 

SO       6.4.      1:00     Arizona Diamondbacks- Boston Red Sox     

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..