MBMLB

Predikce: Největší hvězdy MLB v roce 2024

Dnes si trochu zahraji na Jolandu a podívám se na hráče, kteří by mohli být za pět let hvězdami MLB. Schválně si dám poznámku do Kalendáře a podívám se v roce 2024, jak moc jsem se mýlil. Napište mi do komentářů, koho byste do TOP 5 tipovali vy.

5. Walker Buehler

Embed from Getty Images
Walker byl kometou uplynulé sezony a v pouhých třiadvaceti letech byl jedným ze stavebních kamenů týmu Los Angeles Dodgers. Kombinace jeho fastballu, slideru a curveballu ještě teď nedává spát baseballistům Red Sox, kteří ve třetím utkání Světové série 2018 nedokázali proti mladému nadhazovači za sedm směn skórovat a připsali si pouze dva úspěšné odpaly. Pokud Buehler vydrží zdravý, tak za 5 let se stane hvězdou kalibru Claytona Kershawa.

4. Shohei Ohtani

Embed from Getty Images
Tady jdu trochu do rizika, ale nemůžu si pomoct. Shohei mně zaujal již svými výkony v NPB a později na World Baseball Classic. V MLB mu zatím zranění nedovolilo ukázat naplno své kvality, ale věřím, že v nejbližších letech se již dočkáme. Navíc kombinace velmi dobrý nadhazovač a pálkař se v dnešní době již tolik nevidí. A to je také Ohtaniho výhodou. Navíc za pět let bude mít 29 let a bude v nejlepším baseballovém věku.

3. Luis Severino

Embed from Getty Images
Možná budete namítat, proč jsem nevybral Aarona Nolu nebo Blakea Snella, ale právě Severina. Ačkoliv mají všichni stejnou startovací čátu, tak pro Severina mluví to, že obléká dres New York Yankees, kteří jsou přeci jen trochu více na výsluní, než například Rays. V uplynulé sezoně možná neukázal tolik, jak se od něj očekávalo, ale stále si držel vysoký standard. Navíc ve statistice fWAR mezi startujícími nadhazovači mu za poslední dvě sezony patří páté místo.

Psali jsme...  Bronze medal! U18 team beat Canada 8-1

2. Matt Chapman

Embed from Getty Images
Třetí meta Oaklandu již nyní udivuje parádní defenzivní hrou na třetí metě. I proto si loni odnesl Zlatou rukavici a hlavně Platinovou, kterou dostal díky hlasování fanoušků. Dalším oceněním, které loni získal byl Wilson Defensive Player. Chapman svým stylem hry hodně připomíná Nolana Arenada, s kterým kdysi hrával baseball na střední škole El Toro. Zatím za Arenadem lehce zaostává na pálce, ale letos vstupuje pouze do své třetí sezony v MLB. Po roce 2023 se stane neomezeným volným hráčem a určitě o něj kluby projeví velký zájem. Pokud by skončil v některém ze slavnějších týmů typu Yankees, Red Sox, tak se zařadí mezi největší hvězdy soutěže.

1. Mike Trout

Embed from Getty Images
Tady není co řešit. Mike Trout je jen jeden. Ačkoliv bude mít v roce 2024 již třicet dva let, tak nevěřím, že by měl ustoupit z piedestálu. Navíc již v tomto věku začne přepisovat mnoho historických met, které nyní patří největším hvězdám minulosti a o to víc bude na mušce médií i fanoušků. Snad jen obří propad formy nebo velké zranění by mohli jeho pozici ohrozit.

Samozřejmě článek je pouze o pětici budoucích hvězd. Mezi adepty, s kterých jsem vybíral je mnoho dalších jmen. Proto je zmíním alespoň korenspodenčně. Určitě totiž nesmíme zapomínat ani na další mladíky, jako třeba Ronald Acuna Jr., Juan Soto, Blake Snell, Aaron Nola, Chris Paddack, Edwin Diaz, Josh Hader, Mookie Betts, Eloy Jimenez, Vladimir Guerrero Jr. a další. MLB rpostě nenudí a nudit nebude.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..