ČeskoMB

1. liga: Klasik pokořil SaBaT, 13 homerunů Hluboké

Také druhá nejvyšší soutěž pokračovala dalšími zápasy a nebyla nouze o daleké odpaly a překvapení.

Zajímavý souboj sliboval dvojzápas v Brně mezi domácími Hrochy a hosty z Jablonce. Ti přijeli hájit pozici neporaženého týmu. A to se jim v prvním utkání podařilo na výbornou. Jiří Hikl na kopci domácí pálkaře do tlaku moc nepoustěl a za sedm směn povolil pouze jeden doběh. Také ve druhém utkání šli hosté jako první do vedení, ale domácí dokázali utkání rychle otočit ve svůj prospěch a nakonec dovést do vítězného konce. Velkou zásluhu na výhře měl Tomáš Svoboda, který si připsal 4 hity.

Do Chocně přijely Domažlice, které si potřebovaly spravit reputaci po úvodním nepovoedeném víkendu. A to se jim povedlo na výbornou. Domácím v dvojzápase nadělily hned 40 doběhů, což jim stačilo k dvěma výhrám.

Do Prahy přijeli baseballisté Frýdku-Místku, kteří se netají tím, že opět chtějí postoupit do Nadstavby o Extraligu. V prvním utkání to však s jejich ambice nemi nevypadalo dobře. domácí SaBaT totiž ve třetí směně stáhl 9 bodů a hostům odskočil. Jenže ti nesložili zbraně a v posledních třech směnách devíti doběhy otočili zápas ve svůj prospěch. Podobný průběh měl také druhý duel, kdy domácí po dvou směnách vedli 6-0. Jenže Klasik ve třetí směně sedmi body zvrátil vedení ve svůj prospěch. Následně se oba týmy přetahovaly o vedení, aby nakonec o bod zvítězili hosté a překvapivě si tak z Prahy vezou dvě výhry.

Kdo přijel na baseball do Bučovic, tak chvíli nevěděl, jestli se dívá na baseballové utkání nebo na Homerun Derby. Hosté z Hluboké totiž přijeli pořádně nažhaveni a posílali za plot jeden dlouhý odpalmíč za druhým. Nakonec jich tam skončilo 13, což Hluboké stačilo k dvěma pohodlným výhrám.

Zápasy 1. ligy (2. týden):

Hroch – Blesk  1:14 a 9:3
Choceň – Domažlice  12:17 a 10:23
SaBaT – Klasik FM  13:14 a 10:11
Pelikans – Hluboká  0:25 a 2:16

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Začíná nová sezóna MLB. Bude to opět Rok Shoheie Ohtaniho

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..