ČeskoMB

1. liga: Klasik stále na čele, SaBaT zvládl zápasy s Hrochem

Po třetím hracím týdnu se nám ve druhé nejvyšší soutěži trochu více vyprofilovali týmy, které budou bojovat na čele a týmy, které budou mít potíže postoupit do Nadstavby o Extraligu.

Do Hluboké přijeli Domažlice, které toho na jihu Čech nepředvedli. Hned v prvním utkání domácím povolili 9 doběhů v úvodní směně a nebylo co řešit. Zářil hlavně domácí Michal Soukup, který si připsal 5 stažených bodů. Také ve druhém duelu šli domácí rychle do vedení a v páté směně již vedli 15-2. Pak se konečně probudila i pálka hostů a Domažlice tak uhráli přijatelnou prohru 11-17.

Do pražské Tróji přijeli baseballisté Hrocha, kteří aspirují na místo v první čtyřce. To samé se dá říct i o SaBaTu, který nečekaně ztratil oba zápasy s Frýdkem-Místkem a nyní musel zabrat naplno. To se jim nakonec povedlo, když v prvním utkání naplno zabral Rck van Dijck, jenž ještě loni házel v Extralize. Holanďan hosty k ničemu nepustil a domácí si dokráčeli v prvním zápase pro výhru 13-0. Mnohem vyrovnanější bylo druhé utkání, které se rozhodovalo až v závěru, když domácí v osmé směně skóre na konečných 5-4.

Do Frýdku-Místku přijeli baseballisté Bučovic a očekávaly se dvě výhry domácích borců. To se nakonec potvrdilo a Klasik se tak stále drží v popředí tabulky 1. ligy. V jejich dresu navíc skvěle pálí mladý Šimon Urban, který k tomu přidává dobrý běh po metách. Výraznou posilou je také Jakub Kaplan, který přišel z Arrows a proti Bučovicím zaznamenal 8 RBI ve dvou zápasech.

Stejně jako na severu Moravy, tak i dvojzápas na severu Čech mezi Jabloncem a Chocní měl být jasnou záležitostí domácích. I tady se předpoklady naplnily a baseballisté Blesku tak domácí Opening Day zvládli na výbornou. Diváky navíc potěšil Jonáš Výbora svým grand slam homerunem.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jonáš Výbora z Blesk Jablonec se dnes v utkání proti Chocni předvedl Grand Slam homerunem.⠀ #baseball #jablonec #baseballczech #czech #homerun #papaslam #grandslam #czechia

Příspěvek sdílený ⚾️Milujeme Baseball⚾️ (@milujemebaseball),

Zápasy 1. ligy (3. týden):

Psali jsme...  Angel Padron hodil druhý no-hitter v historii Caribbean Series

Hluboká – Wolfs  16:1, 17:11
SaBaT – Hroch  13:0, 5:4
Klasik – Pelikans  16:11, 6:1
Blesk – Choceň  12:2, 17:2

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..