ČeskoMB

EXL: Draci mají první prohru, Technika veze výhru z Třebíče

Další parádní baseball byl k vidění o Velikonočním pátku na českých stadionech. V Brně uštědřili Eagles domácím Drakům první prohru v sezoně i po skvělém výkonu exDraka Jarvise.

Velmi zajímavou zápletku nabídlo utkání Olympie s Kotlářkou. Pražský tým utekl ve druhé směně domácím do vedení díky čtyřem doběhům, ale blanenští se nevzdávali a postupně stahovali rozdíl. To se jim povedlo v samotném závěru duelu, kdy vyrovnali na 5-5 a šlo se do nastavení. V něm hosté doběhli pro jeden bod po zisku mety při plných metách. Naopak domácí v dohrávce již nebodovali a nedokonali tak možný obrat ve svůj prospěch. Za zmíňku stojí také to, že nadhazovači Kotlářky darovali domácímu Dondrei Hubbardovi 2 úmyslné mety zdarma.

Na Vysočinu přijela letos trápící se Technika. První polovinu utkání to byl vyrovnaný souboj, kdy se oba týmy přetahovaly o vedení. Zvrat nastal v pátém dějství, kdy hosté díky dvěma chybám domácí obrany třikrát skórovali. Technika si díky výhře 8-4 připsala pouze druhé vítězství v letošní sezoně.

Kdo přišel v Ostravě na stadion až ve druhé směně, tak zmeškal většinu doběhů zápasu Arrows s Hrochy. Domácí si totiž v dohrávce úvodní směny vybudovali náskok, který udrželi až do konce duelu. K tomu jim výrazně dopomohl Marko Vykoukal, který si připsal kvalitní start, když v sedmi doházených směnách povolil pouze 3 úspěšné odpaly. Zápas pak do vítězného konce dotáhli bratří Satoriové. 

Nejvyrovnanější zápas byl k vidění na Městském baseballovém stadionu v Brně, kde se utkali dva adepti na letošní titul. Již v průběhu týdne se i na našem facebookovém profilu lehce špičkovali domácí John Hussey a hostující Jason Jarvis.

Fanoušci na stadionu nakonec mohli vidět nadhazovačský duel mezi Jason Jarvisem v dresu Kotlářky a Radimem Chroustem. Dominoval hlavně domácí nadhazovač, který hráčům Eagles za 7 směn povolil pouze 2 hity. Naopak domácí se dokázali dostávat na mety, ale své šance neproměňovali. O vítězi tak rozhodla situace z osmé směny, kdy po divokém nadhozu Petra Minaříka doběhl pro bod Michal Zýma. Jarvis pak dokázal udržet domácí pálkaře a Eagles tak zvítězili fotbalovým výsledkem 1-0. Pro Draky to byla první prohra v letošní sezoně.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jason Jarvis odházel Complete Game shutout proti Drakům a dovedl Eagles k výhře 1-0 © Foto: @eaglespraha

Příspěvek sdílený ⚾️Milujeme Baseball⚾️ (@milujemebaseball),

Zápasy EXL 19.4.:

Psali jsme...  MLB The Show umožní hrať ako baseballistka

Olympia – Kotlářka  5:6 (10 směn)
Draci – Eagles  0:1
Arrows – Hroši  5:2
Nuclears – Technika  4:8

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..