ČeskoMB

EXL: Technika má nechtěný rekord, Tempo slaví walk-off výhru

Sobota sice nepřinesla ideální baseballové počasí, ale to nezabránilo tomu, aby se odehrálo 6 extraligových duelů. A slavit budou hlavně na Kraví hoře, kde konečně ukončili nepříznivou sérii.

Technika Brno chtěla v Olomouci zastavit sérii proher, která se táhla již šest zápasů. A v prvním utkání se hned v úvodu dokázala prosadit a po čtyřech směnách vedla 3-0. Jenže domácí pak dokázali otočit skóre na 5-3. V deváté směně hosté zaplnili všechny mety při jednom outu, ale nedokázali z toho vytěžit ani jeden bod. Druhé utkání sice otevřel Matěj Menšík z Techniky tříbodovým homerunem, ale ještě v dohrávce první směny dokázali domácí protočili celý lineup a vyrovnali. To bylo charakteristické pro celé utkání. Technika se pokaždé dostala dostala do vedení, aby Olomouc následně vyrovnala. To platilo až do osmé směny, kdy hosté skórovali dvakrát a domácí pouze jednou. Protože byl následně zápas pro tmu ukončený, tak si Technika připsala výhru 9-8. Svou první v této extraligové sezoně. Jejich série proher se tak zastavila na čísle 7, což je nejhorší vstup klubu do Extraligy v historii.

V prvním sobotním utkání přivítali Hroši pražskou Kotlářku, která je jedním z hlavních soupeřů brněnského týmu v boji o místo v TOP 6. O výsledku, jak se později ukázalo, rozhodla prakticky jedna směna. Domácí dokázali ve druhé směně doběhnout pro pět bodů, čímž si vytvořili dostatečný náskok. Steven Chambers totiž držel pálkaře Kotlářky sedm směn na pouze jednom doběhu. Martin Kollár pak zápas doházel a soupeři povolil pouze jeden hit a doběh.

Draci proti Blansku poslali od začátku na kopec Petera Moylana, pro kterého to byl na pár týdnů poslední start v dračím dresu. A Peter ukázal své bohaté zkušenosti, když za čtyři směny hodil 8 strikeoutů. Baseballisté Blanska se proti němu dokázali prosadit pouze v první směně, kdy po hitech Oshira a Hubbarda získali jeden doběh. To však bylo z jejich strany vše. Domácí zápas otočili ve svůj prospěch ve čtvrté směně a nakonec zvítězili 9-1.

Psali jsme...  MLB: Adam Macko zařazen na roster MLB Spring Breakout

Nejvyrovnanější zápas, alespoň co do skóre, byl k vidění v Praze. Domácí Tempo přivítalo ve třetím utkání série Eagles, kterému mělo co vracet. Duel nakonec dospěl až do nastavení za stavu 2-2. Oba týmyv desáté směně dokázaly naplnit mety, ale zatím co hosté z této situace nic nevytěžili, tak domácí již ano. V dohrávce při plných metách daroval Jason Jarvis, jenž odházel celý zápas, daroval metu zdarma Davidu Nevěřilovi a Tempo tak mohlo slavit výhru 3-2.

Do Třebíče přijela Ostrava, která měla chuť na třetí výhru v sérii. Jenže zápas byl dlouho vyrovnaný, na čemž měli hlavní zásluhu oba nadhazovači – domácí Lukáš Hlouch a hostující Ondřej Satoria. Skóre se poprvé měnilo až v šesté směně, kdy hosté skórovali po chybě domácí obrany. Třebíč poté stáhli Hloucha a do hry se Jose Flores. Ten již nedokázal zastavit rozjetý ostravský vlak a Arrows nakonec v šesté směně stáhli 8 bodů. To bylo základem jejich vítězství 8-1.

Zápasy EXL 13.4.:

Draci – Olympia  9:1
Tempo – Eagles  3:2
Skokani – Technika  5:3, 8:9
Hroši – Kotlářka  5:2
Nuclears – Arrows  1:8

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..