ČeskoMB

EXL: Technika vyrovnala negativní rekord klubu

Třemi zápasy pokračovala v neděli baseballová Extraliga. Ani tentokrát vás neochudíme o krátký přehled.

V Ostravě museli domácí otáčet nepříznivé skóre 0-2, které si dokázali hráči Eagles v prvních třech směnách vybudovat. Pak ale přišel an pálku Terrel Joyce a tříbodovým homerunem otočil skóre. Domácí prakticky o svém vítězství rozhodli pěti body v dohrávce třetí a čtvrté směny. Jejich startér Marko Vykoukal vydržel na kopci 7 směn a statistik si připsal pouze 3 umožněné doběhy. Nejaktivnějším hráčem Eagles byl Matěj Hejma, který zaznamenal 2 homeruny a dvoumetový odpal. Arrows nakonec zvítězili 5-3 a poskočili na druhé místo tabulky. Naopak Eagles jsou aktuálně mimo TOP 6 a čeká je náročná série s Tempem.

Tempo zase přivítalo na svém hřišti brněnské Draky a fanoušci v Praze mohli na kopci vidět Petera Moylana. Ten za Draky odházel první tři směny a domácím povolil pouze jeden hit. Také Jake Rabinowitz držel Tempo ve hře, když az 7 směn povolil pouze 4 doběhy. Po jeho vystřídání se pak Draci rozjeli a devíti doběhy v posledních dvou směnách stanovili konečné skóre 13-3. 

Technika měla další šanci ukončit sérii proher v neděli na hřišti Hrochů. A zpočátku to také vypadalo, že by to mohl být její zápas, když se dostala do vedení 2-0. Jenže to bylo ze strany baseballistů Techniky vše a od poloviny zápasu začali domácí dominovat. Hráči mužstva z Kraví Hory jim navíc pomáhali velkým množstvím chyb v obraně a duel pak skončil po osmé směně pro vysoký rozdíl ve skóre. Zajímavý zápas odehrál Tomáš Janoud, jenž se pětkrát v zápase dostal na metu, ale pouze jednou po úspěšném odpalu. Hned čtyřikrát mu metu darovali hostující nadhazovači – 2xBB, 2xHBP. Technika tak po prohře 2-12 prohrála pošesté a vyrovnala tak klubový negativní rekord z roku 2016, kdy také vstoupila do extraligové sezony šesti prohrami v řadě. 

Psali jsme...  EXL: Angel Vilchez returns to Kotlářka Praha

Zápasy EXL 7.4.:

Tempo – Draci  3:13
Arrows – Eagles  5:3
Hroši-Technika  12:2 (po 8. směně)

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..