MBMLB

MLB: Trápení Red Sox a Cubs

Dva oblíbené kluby s velkou fnaouškovskou základnou neprožívají povedený vstup do nové sezony. Cubs mají po sobotní výhře nad Brewers bilanci 2-6. Red Sox ještě horší, když z deseti zápasů vyhráli pouze 2, což je jejich nejslabší start v historii klubu.

Před sobotním zápasem Cubs proti Brewers vyšel před novináře také Theo Epstein, který se omluvil fanouškům a vzal zodpovědnost na sebe. Ačkoliv nadhazovači Cubs povolili soupeřům velké množství doběhů (v průměru víc než 8 na zápas), tak si Epstein nemyslí, že by byla chyba v kouči nadhazovačů Tommym Hottovym. Na druhou stranu upozornil, že je stále pouze začátek sezony a před nami ještě velké množství zápasů. “Máme tady talentované lidi. Máme skvělé hráče, kterým věříme. Všichni se budeme snažit z toho dostat,” řekl novinářům. Cubs nakonec dokázali v sobotu zabojovat a po výhře 14-8 slavili druhé vítězství v sezoně.

Pouze jednou v historii klubu Boston Red Sox vstoupil tým tak špatně do sezony jako letos. Dvě výhry z deseti utkání zaznamenali Red Sox pouze v roce 2011. Pak se ale otřepali a sezonu zakončili s devadesáti výhrami, což jim však na postup do playoff nestačilo. Navíc teď na několik zápasů přišli o Brocka Holta, jemuž dvouletý syn přivodil zranění oka a musel tak být zařazen na listinu zraněných hráčů. Red Sox byli v offseason kritizováni, že dostatečně neposílili svůj bullpen. A právě nadhoz je zatím slabší stránkou mužstva, když nadhazovači povolili již 72 doběhů, což je jednoznačně nejvyšší číslo v celé MLB.

Pro fanoušky obou celků zatím není důvod k panice. Sezona je ještě dlouhá, ale pokud by problémy přetrvávaly, tak se pak ztráta z dubna velmi těžko stahuje. Generální manažeři obou celků tak musí být ve střehu a případně, formou zajímavé výměny, můžou případně svůj tým posílit. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..