ČeskoMB

Nadhazovačské okénko baseballové Extraligy

V minulém týdnu jsme se podívali na to, jak si vedou Extraligisti na pálce. Tentokrát se zaměříme na nadhazovače.

Suverénní Draci

Když se podíváme na týmové statistiky, tak nikoho nepřekvapí, že nejlepším týmem na nadhozu jsou Draci. Ti jako jediní stlačili průměrné ERA mužstva pod hranici 2.00. Ve dvanácti utkáních povolili pouze 32 doběhů, což je méně jak 3 na zápas. Za Draky jsou s odstupem Arrows, kterým se ale pouze před pár dny vrátil Chris Burkholder a dá se předpokládat, že s jeho přispěním se jejich čísla zlepší.

Radim Chroust

Dlouholetý reprezentant zlepšuje svá čísla v Extralize každým rokem a nejinak je tomu i letos. Jeho ERA 0.82 doslova vzbuzuje respekt. Také pálkařský průměr oponentů .139 ukazuje, že Radim soupeřům moc šanci nedává.

Peter Moylan

O žádném hráči se před začátkem sezony nemluvilo tolik, jako o Peteru Moylanovi. Ten je nyní zpátky v USA při rodině a do Česka se vrátí za pár týdnů. V dresu Draků již ale odházel 9 směn, v niž povolil pouze jeden doběh. Pro Draky bude jistě důležitým hráčem ve vypjatých závěrech utkání playoff.

Mladé naděje

Mimo dlouholetých opor a zahraničních posil se na kopci ve velmi dobrém světle ukazují také mladé české naděje. Daniel Padyšák z Kotlářky ukazuje, že po odchodu Marka Červenky z baseballových hřišť mají na kopci dalšího hráče, o kterého se můžou opřít. Daniel již odházel jednu Complete Game a ve všech startech na kopci zaknihoval výhru. Výmluvné je také jeho ERA 1.06, které jej řadí hned za Radima Chrousta.

Také Ondřej Furko z Draků má na svém kontě již 3 výhry, ERA 1.29 a pálkařský průměr oponentů pouze .147. V Třebíči pro změnu dokazuje Lukáš Hlouch, že se o něm nemluví jako o velkém talentu bez důvodu. I on již letos odházel jednu Complete Game.

Psali jsme...  1. liga: Klasik přivádí posilu z USA

No-hitter a Arrows

Největším výkonem v jednom utkání se ale letos prezentoval Boris Bokaj, jenž odházel no-hitter a výrazně se tak zapsal do historických tabulek Extraligy. K tomu jako trenér vede zajímavou sestavu nadhazovačů. Ondřej Satoria ve dvaadvaceti letech ukazuje vysoký standart. Do role startujícího nadhazovače v Extralize se přetransformoval Marko Vykoukal a vede si více než zdatně. Překvapivě až za nimi se ve statistikách drží Wesley Roemer. A nezapomínejme ani na navrátilce, výše zmíněného, Chris Burkholdera.

Co je s Krautem?

Úvod letošní sezony nezastihl v dobré formě člena reprezentační třiadvacítky Svatoslava Krauta. Ten je zatím pouze stínem nadhazovače z minulé sezony a jeho ERA se po čtyřech zápasech propadlo až na děsivých 10.33. Také pálkařský průměr oponentů je .321, což jsou jednoznačně jeho nejhorší čísla od roku 2011, kdy v Extralize jako šestnáctiletý debutoval. Hroši i reprezentační trenéři od něj rozhodně očekávají více. Každopádně je před námi ještě dost zápasů a na konci sezony můžou jeho čísla vypadat úplně jinak.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..