ČeskoMB

Skokani vyjádřili podporu autistům

  1. dubna začala měsíční celorepubliková osvětová kampaň Česko svítí modře, jejímž cílem je zvýšit povědomí veřejnosti o problematice poruch autistického spektra (PAS) neboli autismu. A k této kampani se opět připojili také baseballisté Skokanů Olomouc.

Do kampaně se zapojili také letošní posily Skokanů Mason Felt, Michael Gonzalez, Koichi Park i Justin Woods. Za celou iniciativou v týmu Skokanů stojí Martin Poledna. “Mám mladšího bratra, který má poruchu PAS a je neslyšící,” řekl pro náš server. “Celý svůj život se zabývám problematikou postižení a pracoval jsem pro organizaci JAN, která pomáhá autistům (v rámci příměstských táborů-moje pozice byla osobní asistent). Již v minulosti jsem se účastnil propagace, která byla spojena s datem 2.4., a tak mě napadlo propojit baseball a dobrou věc. Loni jsme tuto akci zorganizovali poprvé a mělo to velký úspěch, a tak jsem se rozhodl do toho jít znovu. Moje motivace je více než jasná a chtěl jsem, ať slovo autista není nadávka, ale ať si každý uvědomí, že tyto osoby jsou také lidé.”

K celé iniciativě se přidává a podporuje ji také naše redakce. V minulém roce se ke Skokanům přidali také z Arrows Ostrava.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Keibert Petit posílí pražskou Kotlářku

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..