MBMLB

Triple-A eviduje raketový nárůst počtu homerunů

Dnes jsme psali o tom, že jihokorejskou KBO trápí problém s nízkým počtem homerunů oproti minulé sezoně. Opačný problém řeší MiLB na úrovni Triple-A.

Ve farmářských soutěžích měli léta jiné míče, než se používaly v zápasech MLB. Míče pro Major League jsou vyráběné ve fabrice Rawlings na Kosta Rice. Naopak míče pro MiLB vyrábí firma v Číně. Na jejich výrobu se používají odlišné materiály a proto mají také trochu jiné vlastnosti. tou nejdůležitější je, že ty z MiLB nelítají tak daleko, jako míče z MLB.

Před sezonou se ale kluby domluvily, že v Triple-A začnou používat stejné míče jako v MLB a první zápasy ukázaly, že toto rozhodnutí má zásadní dopad na počet odpálených homerunů. Ten se zvedl o 135%. Když v minulém roce skončil homerunem každý čtyřicátý třetí stav na pálce, tak letos již každý třicátý druhý. S tímto poznatkem přišel renomovaný magazín Baseball America. Pro úplnost dodejme, že s největší pravděpodobností se poměr homerunů ke stavům na pálce ještě zlepší. Čím více se začne oteplovat vzduch, tím dále budou odpálené míče lítat. Fanoušci se v zápasech Triple-A mají na co těšit.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Tomáš Duffek překonal metu 900 strikeoutů a má 90 výher

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..