ČeskoMB

TZ: Proti Technice Třebíč odpálila čtyři homeruny

O prodlouženém velikonočním víkendu si baseballisté Třebíče připsali další vítěznou sérii, tentokrát s Technikou Brno. Hned v úvodním duelu před domácím publikem ale hráči Nuclears klopýtli. Do páté směny sice Třebíč vedla 3:2, pak se ale vlastními chybami připravila o vítězství, když zbytečnými errory dovolila Technice skórovat a tento náskok už nedokázala smazat. Brněnský tým si tak z Hvězdy odvezl cenné vítězství 4:8.

Zaváhání z domácího prostředí baseballisté Nuclears odčinili během odvetných zápasů na Kraví Hoře v Brně, kde Techniku přehráli jednoznačně 12:6 a 10:3. Pálkaři z Vysočiny byli při chuti a během sobotního utkání zaznamenali hned tři homeruny. Dva odpaly za plot a z toho jeden Grand Slam zařídil Trey Bridis, který si připsal hned sedm stažených doběhů. Stoprocentní na pálce byl další Američan ve službách Třebíče Brent Gillespie. Ten uspěl při všech čtyřech nástupech proti nadhazovačům soupeře a jednou rovněž poslal míč až za plot.

Stejný hráč zaznamenal homerun i ve třetím vzájemném utkání. V útoku se ale blýskl i mladý třebíčský odchovanec Marek Krejčiřík se třemi odpaly ze čtyř nástupů na pálce. Tři stažené doběhy si pak do statistik připsal Ivan Hamža a dvoumetovým odpalem se může pochlubit Zdeněk Kutílek.

Na nadhozu v Brně dominovaly dvojice Nuclears Lukáš Hlouch, Jose Flores v první odvetě a americké duo Dalton Erb, Jose Flores během posledního utkání. V prvním zápase Na Hvězdě dostali příležitost na kopci mladí odchovanci Robin Vávra s Martinem Mazurou, kteří také předvedli solidní výkony a dlouho drželi utkání vyrovnané. Oba týmy zaznamenaly po deseti odpalech, ale zatímco Technika nechybovala v obraně ani jednou, Třebíč si vybrala černý den hned pěti chybami.

Trenér Nuclears Jan Gregor věří, že si jeho tým už smolné zákroky vyčerpal a dokáže splnit cíl, kterým je postup do Play-Off. Stejný záměr má ale i nejbližší soupeř Třebíče Hroši Brno. Ti se zatím dělí v extraligové tabulce o čtvrtou příčku právě s Nuclears.

Psali jsme...  EXL: Hroši porazili Tempo i podruhé. Přišli ale o Menšíka

Třebíč Nuclears vs. Technika Brno 4:8, 12:6, 10:3

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..