ČeskoMB

1. liga: Deštivý víkend a polovina odložených duelů

Víkendové počasí příliš baseballu nefandilo, ale i tak se odehrála polovina naplánovaných utkání druhé nejvyšší baseballové soutěže.

Hráčům Klasiku k jistotě baráže stačila jedna výhra z dvojzápasu proti Hluboké. A to se jim v sobotu před vlastními fanoušky povedlo hned v prvním duelu, ačkoliv se zpočátku nevyvíjel dle jejich představ. Hosté z Jihu Čech se totiž dokázali prosadit dvakrát hned v úvodní směně. Domácí ale ve druhé směně zásluhou Ondřeje Hona snížili na rozdíl jediného doběhu. A pak fantastickou pátou směnou otočili zápas ve svůj prospěch. Výborně na kopci zaházeli Pavel Kociňák a Kamil Pavelka, kteří již Hluboké další doběh nepovolili. Ve druhém zápase se zase obrat povedl Hluboké, která otočila zápas z 5-9 na 15-9.

„Oproti předchozím sezonám se nám daří především v konzistentních výkonech na pálce,“ říká na letošní zlepšené výsledky zkušený Ondřej Hon,“ ale také i v obraně. Děláme méně chyb a daří se nám prosazovat proti jakémukoliv nadhazovači v lize. Na kopci máme ještě rezervy, ale už i tam se nám daří udržet pálkaře soupeřů na hratelném počtu doběhů. ‚Cítím, že herně dospíváme a dokážeme udržet jak pozornost v obraně, tak agresivitu a chuť po vítězství během celého zápasu.“

V Praze přivítali baseballisté SaBaTu jablonecký Blesk. V prvním utkání postavili domácí na kopec Ricka van Dijcka, který hostům povolil pouze jeden doběh. Naopak domácí pálka fungovala skvěle a duel skončil po sedmi směnách rozdílem ve skóre. Druhý zápas byl kvůli sněžení ukončený ve třetí směně a odehraje se v náhradním termínu.

Také v Chocni se odehrálo pouze jedno utkání, v němž Bučovice zvítězili vysoko 21-6. V drese hostí se nejvíce dařilo Jiřímu Foitlovi, který si připsal 4 úspěšné odpaly. Oba týmy udělaly také dohromady až 7 chyb v obraně.

Psali jsme...  EXL: Sokol Hluboká přivítá Draky Brno

Nedělní dvojzápas Hrocha s Domažlicemi se kvůli nepříznivému počasí neodehrál vůbec a byl odložený na náhradní termín.

Zápasy 1. ligy:

Choceň – Bučovice  6:21
SaBaT – Jablonec  15:1
Klasik FM – Hluboká  5:2 a 9:15
Hroch – Domažlice odloženo

Průběžná tabulka 1. ligy:

  1. Klasik FM  9-3
  2. Hluboká  8-4
  3. SaBaT  7-4
  4. Hroch  6-4
  5. Jablonec  6-5
  6. Domažlice  4-6
  7. Bučovice  3-8
    Choceň  1-10
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..