MBMLB

Chris Sale vytvořil rekord MLB

Když se v úvodu sezony Red Sox nedařilo, tak se hodně skloňovaly i špatné výkony Chrise Salea. Jenže nyní se zdá, že je zpátky ve formě. A v úterý to poznali hráči Colorada.

Těm se nedařilo proti Saleovi prosadit a prvních 6 směn nedoběhli ani pro jeden bod. Teprve v sedmé směně skórovali poprvé. Důležité však je, že v za sedm směn odešli z pálkařského boxu se strikeoutem v sedmnácti případech. Chris Sale se tak stal prvním nadhazovačem historie MLB, který zaznamenal sedmnáct strikeoutů za 7 a méně odházených směn.

Sale je navíc druhým nadhazovačem historie Red Sox, který zaznamenal ve dvou startech v řadě minimálně 10 strikeoutů a nepovolil ani jednu metu zdarma. Tím prvním byl legendární CY Young v roce 1905. Od roku 1893 je také pouze druhým nadhazovačem historie, který ve dvou startech po sobě hodil minimálně 14 strikeoutů bez umožněné mety zdarma. Předtím se to povedlo pouze Dwightovi Goodenovi v roce 1984.

Činili se také jeho další spoluhráči na kopci a tak bylo k vidění mnoho klubových rekordů. Dohromady nadhazovači Red Sox zaznamenali 24 strikeoutů, což je nejvíce v historii slavného klubu. Pro pálkaře Rockies je to vyrovnání klubového maxima, které vytvořili letos v zápase proti Giants. Ten ale trval 18 směn, zatím co tento pouze 11. I navzdory tomu dokázali nakonec hráči Colorada zvítězit 5-4.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Petr Baroch: Začínali jsme s šesti dětmi

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..